Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Συνεχίζει τη στήριξη του έργου της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριας ζωής

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, συνεχίζει και φέτος την έμπρακτη στήριξη του έργου του Συλλόγου   Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, καλύπτοντας μέρος των έκτακτων οικονομικών αναγκών και συμβάλλοντας στην προστασία και τη  διατήρηση της πολύτιμης βιοποικιλότητας, καθώς και στην επανάκαμψη της λειτουργίας των οικοσυστημάτων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προϊόν και της κλιματικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη μας, επηρεάζουν δραματικά την επιβίωση άγριων ζώων και σπάνιων ειδών.

Οι πυρκαγιές που δυστυχώς ξέσπασαν και φέτος σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαιτέρως η μεγάλη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική, έχουν στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων άγριων ζώων, που αποτελούν σημαντικό μέρος της πολύτιμης για όλους βιοποικιλότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του ΕΚΠΑ, οι πυρκαγιές αποτελούν μεγάλης κλίμακας διαταραχές που  μεταβάλλουν δραματικά το τοπίο καθώς και τις παραμέτρους των οικοσυστημάτων. Ως συνέπεια, αποσταθεροποιούνται οι λειτουργικές σχέσεις μεταξύ των οργανισμών και επέρχονται μεταβολές στη δομή και τη σύνθεση των φυτικών και ζωικών βιοκοινοτήτων.