7)Η Lego λανσάρει το πρώτο της σετ αφιερωμένο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Η εταιρεία παιχνιδιών Lego κυκλοφόρησε σετ παιχνιδιού που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δίνοντας το μήνυμα ότι “Ο καθένας μας είναι υπέροχος”. Τα χρώματα του σετ βασίστηκαν στην αρχική σημαία του ουράνιου τόξου, ενώ προστέθηκε το γαλάζιο, το ροζ και το λευκό, που αντιπροσωπεύουν την trans κοινότητα, όπως και το μαύρο και το καφέ, ως αναγνώριση της διαφορετικότητας σε ό,τι αφορά την καταγωγή των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Επιπλέον, το μοβ χρώμα είναι «μια σαφής μνεία σε όλες τις καταπληκτικές drag queens εκεί έξω», εξηγεί ο δημιουργός του σετ, Matthew Ashton.

Το σετ περιλαμβάνει 11 μονόχρωμες μικρές φιγούρες, με την καθεμία από αυτές να έχει το δικό της ξεχωριστό χρώμα και στυλ μαλλιών.

Ο Ashton αρχικά σχεδίασε το σετ για το γραφείο του. «Άλλαξα γραφείο και ήθελα να νιώθω τον χώρο σαν το σπίτι μου, προσθέτοντας κάτι που να εκφράζει εμένα και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, της οποίας είμαι με υπερηφάνεια μέλος. Άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μου έλεγαν ότι το λατρεύουν. Οπότε σκέφτηκα ότι ίσως αυτό είναι κάτι που πρέπει να μοιραστούμε». 

Ο  δημιουργός του σετ θεωρεί ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός: «Μεγαλώνοντας ως ΛΟΑΤΚΙ+ παιδί, ήταν εξαντλητικό να μου λένε με τι πρέπει να παίζω, πώς να μιλάω, πώς να περπατάω, τι να φοράω. Με λίγη περισσότερη αγάπη, αποδοχή και κατανόηση στον κόσμο, μπορούμε όλοι να αισθανθούμε περισσότερο ελεύθεροι να είμαστε ο πραγματικός, υπέροχος εαυτός μας».