8)Carystea: Τα ελληνικά, φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο

Η ελληνική εταιρεία καλλυντικών Carystea έχει έδρα στην Κάρυστο Ευβοίας, από όπου πήρε το όνομά της.

Η ιδιοκτήτρια του brand, Αλεξάνδρα Φραγκοπούλου μάς μίλησε για τη φιλοσοφία πίσω από τα προϊόντα της.

“Ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια. Τα καλλυντικά μας είναι βασισμένα σε έλαια, βούτυρα και φυσικά εκχυλίσματα. Περιέχουν σε υψηλά ποσοστά φυσικά συστατικά, τα οποία συμπληρώνονται από βιοτεχνολογικά συστατικά. Είμαστε κατά των δοκιμών σε ζώα. Τα καλλυντικά μας είναι vegan και χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμες συσκευασίες από γυαλί και pet πλαστικό”.  

Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά συστατικά των καλλυντικών Carystea.

Xρησιμοποιείται είτε στη μορφή του βρώσιμου οργανικού, έξτρα παρθένου ελαιολάδου, είτε στη μορφή του εκχυλίσματος που προέρχεται από τα φύλλα της ελιάς.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, σκουαλένιο και φυσικά βιοδραστικά, και έχει την ιδιότητα να θρέφει την επιδερμίδα.

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς είναι πλούσιο σε ελεοευρωπαΐνη, ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Δρα αποτελεσματικά κατά του οξειδωτικού στρες και προστατεύει από τη φωτογήρανση.

Η σειρά καλλυντικών Carystea περιλαμβάνει προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα. “Η κρέμα αντιγήρανσης και το serum με υαλουρονικό είναι δύο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μας. Το Carystea roller, που εισάγουμε από τη Βραζιλία είναι επίσης ένα από τα best seller μας”.

Σύντομα θα λανσαριστεί στην αγορά μία νέα σειρά eau de parfum. Τα καλλυντικά Carystea πωλούνται κυρίως σε φαρμακεία και σε καταστήματα καλλυντικών σε όλη την Ελλάδα. Είναι επίσης διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας https://cosmetics-carystea.gr/

Μαρία Δένδια

editor@sayyescomm.gr