7)Κοπανάκι κοτόπουλου με τορτίγιες ψητές, κρέμα αβοκάντο και τηγανητές πατάτες

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

Υλικά για 2 άτομα

Mαρινάδα για Κοπανάκι

500 γρ Κοπανάκι

1 κ.γ κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.γ πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ θυμάρι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 λευκό κρεμμύδι

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ κέτσαπ καυτερή ή shiracha sauce

1 κ.γ καστανή ζάχαρη

20 γρ σόγια

 Εκτέλεση για Κοπανάκι

Μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ, για να τραβήξει τη μαρινάδα.Την επόμενη μέρα αλατίζουμε 1 ώρα πριν τα ψήσουμε σε λαδόκολλα στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

Ανα διαστήματα, αλείφουμε με τη μαρινάδα που μας έμεινε.

 Για την κρέμα αβοκάντο

3 τεμάχια αβοκάντο γινόμενα.

¼ λευκό κρεμμύδι

Μισό τσίλι

Λίγα φύλλα κόλιανδρου

Χυμό από 3 λάιμ

1 κ.σ γιαούρτι

Ελαιόλαδο κατά προτίμηση

 

Εκτελεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα περνάμε από ψιλή σίτα.

Σερβίρεται με τορτίγιες ψητές και συνοδεύεται από ντοματίνια, κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,  σαλάτα της αρεσκείας μας και φυσικά, πατάτες τηγανητές με πάπρικα καπνιστή και θυμάρι .

ΒΟΧ – ΤΙΡ
*Μπορούμε να ξεψαχνίσουμε το κοτόπουλο και να ενώσουμε όλα τα υλικά μαζί, κάνοντας ωραία tacos!