8)Say Yes …to Travellers

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

Η Αρχόντισσα της Πελοποννήσου……

Αγαπημένοι SayYessers, μην μου πείτε πως ο υπέροχος καιρός των τελευταίων εβδομάδων δεν έχει ξυπνήσει τον Gulliver, μέσα σας γιατί θα σας απαντήσω με παραφρασμένη μια πολύ γνωστή ατάκα της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου…. «Σούζυ θες να ταξιδέψεις! Kαι ψεύδεσαι και θες να ταξιδέψεις.»

Στο σημερινό μας άρθρο θα έρθουμε σε επαφή με την αρχόντισσα της Πελοποννήσου, την ιστορική Μονεμβασιά  καθώς θα και στο γειτονικό Γέρακα, το διαμαντάκι της περιοχής.

Let the journey begin….

 

  • Μονεμβασιά.

 Τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτό το κόσμημα. Η ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου ενδείκνυται για βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Θες brunch, θες χαλαρό καφεδάκι, θες φαγητό, θες ποτό, μπορείς να τα απολαύσεις όλα έχοντας στο κάδρο σου μια πραγματικά απίστευτη θέα.

ΔΕΝ υπάρχει βέβαια περίπτωση να φύγεις χωρίς να επισκεφθείς το Επάνω Κάστρο. Θα κουραστείς λίγο αλλά το τοπίο θα σε αποζημιώσει και φυσικά θα βγάλεις εκπλητικές φωτογραφίες. Ο συγκεκριμένος οικισμός δεν κατοικείται πλέον ωστόσο αξίζει μια στάση στο ναό της Αγίας Σοφίας που αποτελεί πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

  • Γέρακας.

 Σε απόσταση μισής ώρας από την Μονεμβασιά βρίσκεται το μοναδικό φιόρδ της Ελλάδας. Ναι καλά διαβάσατε, υπάρχει ελληνικό φιόρδ και το όνομα αυτού Ιέρακας ή Γέρακας. Πρόκειται για ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό του οποίου η γραφικότητα και η ομορφιά θα σας αφήσουν ενεούς. Αλλά επειδή μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις παρακαλώ απολαύστε!!!

Useful tips:

  • Για την μεταφορά σας στο κάστρο της Μονεμβασιάς προτιμήστε είτε τον περίπατο είτε το τοπικό-τουριστικό λεωφορείο καθώς το πάρκινγκ είναι δυσεύρετο.
  • Ο δρόμος για τον Γέρακα θέλει λίγη προσοχή καθώς έχει αρκετές στροφές.
  • Το σήμα κινητής στον Γέρακα είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

 

Καλές εξορμήσεις 😊