11)Τα φωτιστικά της Μαρίζας Γαλάνη εμπνέονται από τη Γεωμετρία

Μαρίζα Γαλάνη

Η  lighting designer Μαρίζα Γαλάνη παρουσιάζει στο  καινούργιο της website τη νέα της σειρά φωτιστικών βασισμένη στη Γεωμετρία(γεω- + -μετρία + μέτρον).

Η ίδια εργάζεται ως lighting designer από το 2010. Η αγάπη της για τη φύση την οδήγησε στη μελέτη της γεωμετρίας. Τόσο η φύση όσο και οι αρχαίοι ιεροί τόποι ενέπνευσαν τις δημιουργίες της, οι οποίες υπόσχονται να μεταφέρουν το αίσθημα της κατάνυξης στον εκάστοτε χώρο.

Βασικός στόχος είναι ο παρατηρητής μέσω της θέασης να γίνει ένα με το γεωμετρικό σχήμα, μέσω αυτής της διαδικασίας εντάσσεται στο σχήμα και επιτυγχάνεται η πνευματική του ανάταση.

Κάθε ένα από τα φωτιστικά είναι μοναδικό γιατί είναι χειροποίητο. Μέσα από την επαφή των χεριών με το αντικείμενο, ο άνθρωπος μεταφέρει την ενέργεια και την ψυχή του στο τελικό προϊόν.

“Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε είναι μάρμαρο, πορσελάνη και μπρούτζος, σε γενικές γραμμές επιλέγω γήινα υλικά”, μας λέει η Μαρίζα Γαλάνη. “Κατασκευάζονται στην Ελλάδα κατόπιν παραγγελίας και αποστέλλονται μέσα σε 1-1,5 μήνα. Οι περισσοτερες παραγγελίες μας αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους”.

Η κατασκευή των φωτιστικών συνδυάζει ένα πιο πρωτόγονο τρόπο ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πηγές φωτισμού.