15) Say Yes …& Get Impressed

Γνωρίζατε ότι το Netflix ονομαζόταν Kibble πριν την κυκλοφορία του; 

Ο συνιδρυτής και πρώτος διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Marc Randolph, έδωσε το παρασκήνιο για το πώς κατέληξαν στο όνομα της εταιρείας που έχει γίνει πλέον συνώνυμο με το online streaming.

Όπως αναφέρει ο Marc “Ανησυχούσα πολύ για την κατασκευή μιας υπηρεσίας που θα φαινόταν καλή, αλλά κανείς δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει. Έτσι επέλεξα το Kibble για να μας θυμίζει το παλιό διαφημιστικό ρητό: Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η διαφημιστική εκστρατεία σας για την σκυλοτροφή, αν τα σκυλιά δεν την τρώνε.”

Ο Marc επίσης είπε ότι δεδομένου ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ένα καλό όνομα, πιστεύει ότι το αρχικό όνομα πρέπει να είναι πραγματικά κακό, ώστε να λειτουργήσει σαν ώθηση για να βρεθεί ένα καλύτερο πριν από την κυκλοφορία. Αυτό συνέβη και με το Kibble ή αλλιώς Netflix.

Τελικά εξετάστηκαν ονόματα όπως «Webflix», «TakeOne», «NetPix» πριν καταλήξουν στο Netflix – παρόλο που δεν τους άρεσε. Και συγκεκριμένα δεν τους άρεσε επειδή τους θύμιζε τις ταινίες πορνό “Skin-Flicks”, συν το ότι είχε και το “X” στο τέλος.

Παρόλα αυτά η ονομασία “Netflix” παρέμεινε και φυσικά, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.