3)Great Exhibitions: Το 2021 είναι χρονιά – ορόσημο

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Managing Director Great Exhibitions

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκθέσεων φέτος είναι σαφώς διαφορετική από κάθε προηγούμενη. Η πανδημία άφησε τα σημάδια της σε έναν κλάδο που η διά ζώσης επαφή και επικοινωνία είναι βαρύνουσας σημασίας. Ο Άλκης Καλαμπόκης, Μanaging Director της Great Exhibitions δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η μέρα έρχεται να μας υπενθυμίσει πιο επιτακτικά το πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος των εκθέσεων τόσο για τις τοπικές οικονομίες όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Η διαδραστική επαφή μέσω των εκθέσεων και η διά ζώσης επικοινωνία είναι απολύτως αναγκαία. «Μέσα στην περίοδο της πανδημίας αυτό έγινε πλήρως αντιληπτό, καθώς όταν μας λείπει κάτι, τότε αντιλαμβανόμαστε την αξία του», σημείωσε ο κος Καλαμπόκης.

Ζούμε σε virtual… εκδοχές

«Σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο» χαρακτήρισε ο Μanaging Director της Great Exhibitions, Άλκης Καλαμπόκης τις ψηφιακές εκθέσεις, καθώς εξυπηρετούν τις ανάγκες παραγωγών και προμηθευτών και θα αποδειχθούν ιδιαίτερες χρήσιμες τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας του σε μία έκθεση, έχει πλέον την ευκαιρία να εκθέσει ψηφιακά τα προϊόντα του.

Τι μέλλει γενέσθαι

Οι εκθέσεις έκαναν μια αναγκαστική παύση, αλλά καθώς βαδίζουμε προς το τέλος της πιο δύσκολης περιόδου της πανδημίας, υπάρχει… πολύ φως στο τούνελ.  Τώρα, «οι εκθέσεις είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης επαφών, ανταλλαγής και προώθησης ιδεών», επεσήμανε ο κος Καλαμπόκης. Προέβλεψε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα «θα υπάρξει ένα booming στον κλάδο, μία πραγματικά εκρηκτική περίοδος!»

Η Great exhibitions λειτουργεί με σειρά ψηφιακών εργαλείων, B2B συναντήσεων και διά ζώσης επικοινωνίας. Από Σεπτέμβρη μάλιστα θα κάνει δυναμική επάνοδο με διπλή παρουσία και στις πέντε ηπείρους και σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους!