9)Christina Brampti: Τα πολυμορφικά κοσμήματα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο

Οι δημιουργίες της Χριστίνας Μπραμπτή ξεχωρίζουν για το φουτουριστικό και πολυμορφικό τους χαρακτήρα, καθώς και για τα ασυνήθιστα υλικά που επιλέγει. 

Προερχόμενη από το χώρο του Interior Design, ίδρυσε το brand κοσμημάτων της το 2004.

“Το κόσμημα ήταν ευσεβής πόθος από την εποχή που σπούδαζα στην ΒΑΚΑΛΟ Interior Design.  Πολύ αργότερα άρχισα να το βλέπω σοβαρά, οπότε νομίζω  λειτούργησε ο νόμος της έλξης και έτσι δημιουργήθηκε το brand στη συνέχεια”, λέει η ίδια.

“Οσο για την φιλοσοφία μου, πάντα έχω στο μυαλό μου μια δραστήρια αντισυμβατική, απελευθερωμένη, θηλυκή και συνάμα δυναμική φιγούρα που έχει αποδεχτεί τον εαυτό της και διαμορφώνει η ίδια το στυλ της καθώς και τη ζωή της.”

 Για τα ασυνήθιστα υλικά που χρησιμοποιεί, σημειώνει: “Πειραματίζομαι με διαφορά υλικά, εξαντλώ τις δυνατότητες τους χωρίς να σκέφτομαι τον αρχικό τους προορισμό κατασκευής και κάποιες φορές φτάνω σε ένα αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια έχω αγαπήσει το plexiglass και το αλουμίνιο”.

 Η νέα συλλογή της βασίζεται στα χρώματα άλλοτε έντονα άλλοτε παστέλ αλλά πάντα φωτεινά. “Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μετα τον εγκλεισμό είναι να εκπέμπουμε χαρά και φως, τίποτα λιγότερο!” 

Μερικά από τα statement κομμάτια από τις συλλογές της που έχουν αγαπηθεί από το κοινό είναι από τις σειρές Raise the Vibration, Urban Abstract, Milky Way και Go with the Flow.  

Τα κοσμήματα της Χριστίνας Μπραμπτή έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, φτάνοντας μέχρι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο San Francisco, το Μουσείο Peggy Guggenheim στην Βενετία και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βαρκελώνης. 

Μπορείτε να τα βρείτε στο Μουσείο Μπενάκη, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Είναι επίσης διαθέσιμα στο eshop https://christinabrampti.com/

Μαρία Δένδια

editor@sayyescomm.gr