14)Global Beatles Day

Η Παγκόσμια Ημέρα των Beatles δημιουργήθηκε από μια θαυμάστρια του συγκροτήματος, την Faith Cohen. Η μέρα ξεκίνησε το 2009 και η Faith το αποκάλεσε “ερωτικό γράμμα” ή “ευχαριστώ” στους Beatles.  Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή είναι η ίδια ημερομηνία που το συγκρότημα συμμετείχε στο Our World το 1967, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα στο BBC που μεταδόθηκε παγκοσμίως. Ερμήνευσαν το τραγούδι τους ” All You Need Is Love “.

Ενώ ξεκίνησαν την καριέρα τους όπως τα περισσότερα μουσικά συγκροτήματα, παίζοντας σε φθηνά κλαμπ στην πόλη τους, το Λίβερπουλ, ο μάνατζέρ τους ήταν πολύ ταλαντούχος και τους βοήθησε να αναδείξουν όλη την δυναμική τους.

Η έκρηξη της δημοτικότητάς τους ήρθε μετά το πρώτο τους επιτυχημένο τραγούδι “Love Me Do”, και όντως τους αγαπήσαμε! Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρι να εμπλακεί ολόκληρος ο κόσμος στην λεγόμενη “Beatlemania”.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Beatles γιορτάζει την τεράστια επιρροή που έφεραν στον κόσμο, όχι μόνο με την μουσική τους αλλά και με τις αξίες τις οποίες διακήρυξαν και πίστευαν.

Σε όλη τους την καριέρα προώθησαν την ιδέα ότι θα μπορούσαμε όλοι να ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο, χτισμένο πάνω στις ιδέες της αλήθειας, της αγάπης και φτάνοντας πέρα από τα όρια της τρέχουσας ανθρώπινης συνείδησης.