11)Η Food On διοργανώνει κοινωνικά γεύματα για τους ωφελούμενους του προγράμματός της

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Food On, που από το 2017 μάχεται κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, συνεχίζει δυναμικά το έργο της επανεκκινώντας τις δράσεις της μετά από μια μικρή παύση λόγω των πρωτοφανών συνθηκών της πανδημίας. Μέσα στο καλοκαίρι, σκοπεύει να υλοποιήσει μία σειρά από κοινωνικά γεύματα για τους ωφελούμενους του προγράμματός της.

Τα κοινωνικά γεύματα (Social Dining) αποτελούν ένα μέρος των δράσεων της Οργάνωσης και αφορούν τη δημιουργία ενός pop-up εστιατορικού γεύματος για μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων, με την ενεργή́ συμμετοχή́ των ωφελούμενων. Στόχος των γευμάτων είναι να φέρει κοντά και να κοινωνικοποιήσει ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το πρώτο γεύμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στον πολυχώρο Άτρακτος, στο κέντρο της Αθήνας, με την υποστήριξη του εστιατορίου Burger Joint και των ψησταριών Weber, ενώ καλεσμένος θα είναι και ο Σάββας Πούμπουρας. Κατά τη διεξαγωγή των γευμάτων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.