3)Η λαχαναγορά μπαίνει στην ψηφιακή εποχή!

Της Μαρίας Ακριβού

Ξεχάστε την λαχαναγορά όπως την ξέρατε και φανταστείτε τη στη νέα εποχή, πλήρως εκσυγχρονισμένη, έτοιμη να εξυπηρετήσει άμεσα, πάνω από όλα με διαφάνεια, τους καταναλωτές.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) παρουσίασε τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, που ακούει στο όνομα e-Λαχαναγορά. Χάρη σε αυτό το application, οι επιχειρήσεις έχουν στο κινητό τους ολόκληρη την λαχανααγορά του Ρέντη, για να κάνουν τις παραγγελίες τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η εφαρμογή e-Λαχαναγορά αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες και μέσω αυτής παρουσιάζεται όλη η γκάμα προϊόντων από μεγάλες επιχειρήσεις διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά κ.α.

Μαρία Πάτση, COO της Warply

«Μιλάμε σε πρώτη φάση για B2B παραγγελιοληψία για τους εμπόρους της Λαχαναγοράς. Μέσα στις πρώτες με 15 μέρες που έγινε το λανσάρισμα της πλατφόρμας έχουν ήδη μπει 30 επιχειρήσεις και σταδιακά αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές, αλλά και να υπάρξει ευελιξία και καλύτερη εξυπηρέτηση στο κοινό. Μια μικρομεσαία επιχείρηση, ένα μικρό σουπερμάρκετ, ένα εστιατόριο μπορούν πλέον να έρχονται απευθείας σε επαφή με το μανάβη, τον κρεοπώλη, τον ψαρά για να προμηθευτούν τις απαραίτητες πρώτες ύλες, βλέποντας online τα διαθέσιμα προϊόντα, αλλά και τις τιμές real time» λέει στο Say Yes …to the Press, η Μαρία Πάτση, COO της Warply, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης marketing automation platform στον κόσμο που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό του ΟΚΑΑ. (Για τη Warply δες περισσότερα εδώ https://www.youtube.com/watch?v=zNbV-EN9d2E&t=5s )

Η κα Πάτση εξηγεί πως η πλατφόρμα είναι πολύ απλή στη χρήση, γεγονός που δίνει κίνητρο σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να βάλουν στη “φαρέτρα” τους ένα ακόμη τεχνολογικό εργαλείο, που θα αυξήσει τις πωλήσεις τους.

«Στην παρούσα φάση τρέχουμε παράλληλα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης έτσι ώστε να είναι κατανοητή η χρήση του τρόπου λειτουργίας και των πλεονεκτημάτων από όλους τους επιχειρηματίες, ακόμη και από εκείνους που δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα ελάχιστοι καθώς στη λαχαναγορά δραστηριοποιούνται χονδρέμποροι που κάνουν τζίρους εκατομμυρίων» επισημαίνει η κα Πάτση, αποκαλύπτοντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου η πλατφόρμα θα ανοίξει και για B2C παραγγελίες και θα απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή που θα παραγγέλνει ότι πιο φρέσκο υπάρχει απευθείας από τη λαχαναγορά και θα το έχει σε χρόνο dt στην πόρτα του.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Λαχαναγορά στον ‘Άγιο Ιωάννη Ρέντη καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται περίπου 350 επιχειρήσεις, που προμηθεύουν το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Διακινεί το 1/5 της εγχώριας παραγωγής φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 δις ευρώ.

 

Η εφαρμογή e-Λαχαναγορά:

  • Μπορείς να πραγματοποιήσεις την παραγγελία βάζοντας στο καλάθι τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επιχείρησή σου
  • Βλέπεις το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες
  • Έχεις τη δυνατότητα να αναζητήσεις τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία
  • Μπορείς να πληρώσεις με κάρτα ή μετρητά
  • Επιλέγεις delivery ή παραλαβή από το κατάστημα