5)Παπαρδέλες με καπνιστό χοιρινό

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

Υλικά

500 γρ παπαρδέλες

150 γρ καπνιστό χοιρινό

¼ λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 τμχ μανιτάρια λευκά

Ζωμός κοτόπουλο

1 τμχ κολοκύθι

100 ml λευκό κρασί

Θυμάρι φρέσκο

4 κρόκους αυγού

Παρμεζάνα

Μαϊντανός

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε πρώτα το καπνιστό χοιρινό μέχρι να γίνει τραγανό, ύστερα ρίχνουμε τα μανιτάρια και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κότας.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και εμείς θα τα βγάλουμε 2 λεπτά πιο νωρίς.

Μόλις είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε για 2 λεπτά και τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τους χτυπημένους κρόκους, τον μαϊντανό, το θυμάρι και αρκετό φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Τip: προσοχή όταν μπουν οι κρόκοι να είναι εκτός φωτιάς για να μη γίνουν ομελέτα.