5)Philomelia: Όλη η γλύκα κλεισμένη σε ένα … βαζάκι!

 

Της Μαρίας Ακριβού

Ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο, brand συστήθηκε επισήμως στην ελληνική αγορά τον Οκτώβριο του 2020 καταθέτοντας τη δική του πρόταση στον κλάδο της μελισσοκομίας. Πρόκειται για το Philomelia, το οποίο, όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τους ουρανίσκους των φίλων του μελιού.

Η επιχείρηση, αν και τοπική, αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες δραστηριοποίησης έχει καταφέρει να τοποθετήσει τα προϊόντα σε φυσικά καταστήματα της Πρέβεζας, ενώ δοκιμάζει την τύχη της και στο εξωτερικό, έχοντας στείλει μικρές ποσότητες στην Σουηδία για το πρώτο “crash test”.

«Πρωταρχικός μας  στόχος είναι να δημιουργήσουμε άμεσα το δικό μας συσκευαστήριο, να μπούμε σταδιακά σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στη συνέχεχεια να επεκταθούμε στις αγορές του εξωτερικού. Το “Philomelia” συνοδεύει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας με ένα concept που θυμίζει την ελληνική κουλτούρα, με απλότητα  και αισθητική» λέει στο SayYesToThePress, ο Κωνσταντίνος Έξαρχος, ο ιθύνων νους που βρίσκεται πίσω από τη Philomelia.

Η κλιματική αλλαγή, οι διαφορετικές ποικιλίες και οι ευεργετικές ιδιότητες

Από τους δυόμιση τόνους το 2020 η παραγωγή φέτος αναμένεται να αγγίξει τους τέσσερις τόνους. Κάτι που δε γνώριζα και εντυπωσιάστηκα ακούγοντάς το, είναι πως κάθε χρόνο δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν οι ίδιες ποικιλίες μελιού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων που αυτή επιφέρει στο περιβάλλον. Συνεπώς, εάν έχετε αδυναμία σε κάποια ποικιλία, φροντίστε να προμηθευτείτε και κανένα βαζάκι παραπάνω!

« Ασκούμε νομαδική μελισσοκομία. Παρακολουθώντας τον καιρό σε όλη την Ελλάδα μετακινούμε τα μελίσσια μας εκεί που οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, τόσο για την ανάπτυξη των μελισσών, όσο και για την ίδια την παραγωγή μελιού . Δυστυχώς υπάρχουν χρονιές που δεν διαθέτουμε κάποιες από τις ποικιλίες μελιών στην αγορά, διότι δεν βοηθά πάντα ο καιρός και δεν μας το δίνει η φύση» επισημαίνει ο κ. Έξαρχος.

Πέντε δυνατές ποικιλίες, κάθε μια με το μοναδικό έντονο χρώμα, το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση που τη συνοδεύει, αποτελούν τις προτάσεις της Philomelia για εσάς!

Μέλι Άνθεων και μέλι κουμαριάς από την Πρέβεζα, μέλι βελανιδιάς από τα Γρεβενά, μέλι από έλατο από την περιοχή του Αγρινίου και μέλι από πεύκο  από την Χαλκιδική, την Εύβοια και την Θάσο, εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Philomelia, με πιο εμπορικό κωδικό το μέλι βελανιδιάς.

«Η αλήθεια είναι πως το μέλι βελανιδιάς, παρότι στο παρελθόν οι παραγωγοί απέφευγαν να το πουλούν, λόγω του σκούρου χρώματος του, πλέον έχει καταστεί best seller, διότι έγιναν ευρύτερα γνωστές οι υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και οι ολικές φαινόλες που διαθέτει» διευκρινίζει ο Ιδρυτής της Philomelia.

Προς το παρόν οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα  Philomelia μέσω της επίσημης εταιρικής σελίδας σε Facebook και Instagram, μπορούν να τα προμηθευτούν από τοπικά κατάστημα της  Πρέβεζας, ενώ προσεχώς θα κάνει ντεμπούτο και στην Αθήνα!