3)Say Yes …& Safety Comes First

«H Διαπίστευση υποστηρίζει την εφαρμογή των στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης για το 2021 επικεντρώνεται στη διαπίστευση και στην υποστήριξη της εφαρμογής των στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Η ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και την αειφόρο ανάπτυξη παρέχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο, με την ενίσχυση της ευημερίας, την εξάλειψη της φτώχειας και την προστασία του πλανήτη,. Η υλοποίηση του σχεδίου απαιτεί τη συναίνεση, τη συνεργασία και την καινοτομία από όλα τα μέρη της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων τον τοπικών αρχών και  Κυβερνήσεων, των Επιχειρήσεων, της βιομηχανίας και των ανθρώπων.

Η ατζέντα του 2030 αποτελείται από σε 17 στόχους αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) που συγκεντρώνουν οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, βασιζόμενες σε τρεις πυλώνες: ανθρώπους, ευημερία και πλανήτη.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης 2021 έχει επιλεγεί για να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διαπίστευσης για να υποστηρίξουν την ατζέντα των στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), καθώς η διαπίστευση, μαζί με τις υπόλοιπες υποδομές ποιότητας όπως η μετρολογία, η τυποποίηση, η αξιολόγηση της συμμόρφωσης και η επιτήρηση της αγοράς παρέχουν τα τεχνικά θεμέλια που είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κοινωνιών.

Βιβή Βαρδαλάχου

Head of Persons’ Certification Division

Corporate Quality Representative