7)Τι νέο έρχεται στα Public

Της Μαρίας Ακριβού

Το νέο κατάστημα Public στο Golden Hall – επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ –  με νέο concept και προϊοντικό μείγμα, έρχεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες όλων των καταναλωτών που θέλουν να συνδυάσουν τις αγορές τους με τη διασκέδαση, σε έναν εντυπωσιακό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο.

Το νέο κατάστημα καλύπτει 3.200 τ.μ. και εκτείνεται σε 3 επίπεδα, διευρύνοντας τη γκάμα επιλογών και φιλοξενώντας περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων για όλη την οικογένεια. Μέσα στους  χώρους του «παντρεύονται» οι φυσικές αγορές και το e-commerce, επιβεβαιώνοντας τη θέση της Public ως κορυφαίου omnichannel retailer.

«Το διάστημα 2020-2021 δώσαμε έμφαση στην αναβάθμιση της omnichannel εμπειρίας του πελάτη. Παρόλο που η συγχώνευση με τη MediaMarkt πραγματοποιήθηκε μέσα στον κορονοϊό, εμείς δεν σταματήσαμε να επενδύουμε. Προχωρήσαμε στη δημιουργία νέων καταστημάτων σε Λ. Συγγρού, Σταυρούπολη και Ρόδο και θα συνεχίσουμε με το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων, υπό το σήμα Public, που είναι και ο leader στην αγορά της Κύπρου, σε Λάρνακα και Λευκωσία, τα οποία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Public-MediaMarkt, κ. Ρόμπυ Μπουρλάς.

Το 2020 οι επενδύσεις άγγιξαν, όπως είπε, τα 15 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχο ποσό θα δαπανηθεί και φέτος για rebranding και νέα καταστήματα. Επενδύσεις όμως σχεδιάζονται και το 2022, οι οποίες θα κινηθούν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Λεζάντα: Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Public-MediaMarkt

Ετοιμαστείτε για το instant delivery!

Ο κ. Μπουρλάς παραδέχτηκε πως το 2020 τα πράγματα για την PMM δεν ήταν ρόδινα. Τα φυσικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, ενώ την ίδια στιγμή δεκαπλασιάστηκε ο όγκος των παραγγελιών, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση στην απόκτηση ιδιόκτητου στόλου, ο οποίος αποτελείται από 25 φορτηγά, καθώς οι δυσκολίες έγκαιρης παράδοσης από την πλευρά των εταιρειών courier ήταν μεγάλες.

«Ευτυχώς δύο χρόνια πριν είχαμε φτιάξει τη δίκη μας αποθήκη 22.000 τ.μ. και αυτό μας βοήθησε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση όταν ξέσπασε η πανδημία. Πριν τον κορονοϊό δεν είχαμε τηλεφωνικό κέντρο και πλέον  απασχολούμε 150 συνεργάτες, οι οποίοι απαντούν τις κλήσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι ως επιχείρηση χτυπηθήκαμε περισσότερο από άλλες αλυσίδες γιατί η λειτουργία μας βασίζεται στην εμπειρία στο φυσικό κατάστημα. Θεωρούμε ότι το 2021 θα ξεπεράσουμε τις πωλήσεις του 2019 που ήταν μια υγιή χρονιά. Αυτός είναι ο στόχος και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι θα τον πετύχουμε. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να προσφέρουμε και την υπηρεσία του instant delivery. Θα  το κάνουμε in-house αλλά θα υπάρχουν συνεργάτες για παράδοση της παραγγελίας».

Κοινώς όπως γίνεται με την περίπτωση του e-food και της wolt, εάν για παράδειγμα ένας καταναλωτής χρειάζεται άμεσα π.χ. μελάνι για τον εκτυπωτή γιατί του τελείωσε και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του ή ακόμα καινούριο φορτιστή ή κινητό επειδή του χάλασε, θα μπορεί να εκτελεί ηλεκτρονικά την παραγγελία του και να την παραλάβει μέσω τρίτης εταιρείας delivery στην πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου του, όπως ακριβώς θα έκανε με το φαγητό και τον καφέ του!

Το νέο κατάστημα στο Golden Hall

Το νέο κατάστημα διαθέτει ψηφιακές οθόνες και σημάνσεις που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης παραλαβής των online παραγγελιών τους σε ειδικά σημεία εντός του καταστήματος (Pick Up Points), υποστηρίζει την υπηρεσία παραγγελίας από το κατάστημα και παραλαβής σε οποιοδήποτε χώρο αλλά και την υπηρεσία παραλαβής παραγγελίας αυθημερόν από το κατάστημα (Same Day Store Pickup). Τέλος, εντός του καταστήματος ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο.

Επιπλέον, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δίνει την αίσθηση του σπιτιού και διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο, οι επισκέπτες μπορούν για πρώτη φορά να βρουν μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές και προϊόντα για το σπίτι αλλά και την προσωπική φροντίδα (συσκευές και σκεύη μαγειρικής, συστήματα σιδερώματος, μηχανές καφέ, ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές περιποίησης κ.α.)

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το κατάστημα φιλοξενεί ένα «γηπεδικό» καθιστικό με προβολείς, αυτοκόλλητο γρασίδι στο πάτωμα, κερκίδες- πολυθρόνες και τηλεόραση 85 ιντσών. Επιπλέον, διαθέτει αναγνωστήριο, χώρο εκδηλώσεων, kids’ area αλλά και gaming zone για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στους χώρους του καταστήματος υπάρχουν, επίσης, δύο πρωτοποριακά Audio Rooms ενώ στο τμήμα βιβλίου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν περισσότερους από 25.000 μοναδικούς τίτλους και την ψηλότερη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα!