4)AVEDA: «Φυτεύοντας» την ομορφιά στον κόσμο

 

H AVEDA είναι μια εταιρία που ξεχωρίζει όχι μόνο για τα καινοτομικά προϊόντα της, αλλά και επειδή η φροντίδα για τον πλανήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της.

Ο Μηνάς Τσιράγγελος, Aveda and Bumble&Bumble Trainer, Balkans, Estee Lauder Hellas, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Say Yes …to the Press.

 

Η Aveda είναι μία εταιρία που σέβεται το περιβάλλον. Στην πράξη με ποιους τρόπους το επιτυγχάνετε τόσο στις συσκευασίες όσο και στα συστατικά; 

Ό,τι παρασκευάζεται από τη Aveda, παρασκευάζεται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, ώστε το brand να κρατάει το πιο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα στο beauty industry.

Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες είναι από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. Το πλαστικό που χρησιμοποιείται είναι PCR, δηλαδή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Τα ποσοστά PCR πλαστικού φτάνουν το 100% στην πλειοψηφία των προϊόντων μας και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, το βιοδιασπώμενο πλαστικό συμμετέχει στη δημιουργία των συσκευασιών.

Επίσης, έχουμε αντικαταστήσει τα χημικά συστατικά με τα αντίστοιχης απόδοσης φυσικά συστατικά. Για παράδειγμα όπου υπάρχει η ανάγκη για την παρουσία σιλικόνης, η Aveda χρησιμοποιεί έλαιο Αβησσυνίας. Οι φόρμουλες ξεκινούν από 92% φυσικής προέλευσης και φτάνουν το 100% σε κάποια προϊόντα.

Τέλος, από την αρχή του 2021 και για πάντα, όποιο προϊόν φέρει το λογότυπο του brand είναι vegan.

 

-Με σύνθημα το «Feel Your Summer, Feed Your Beauty» πείτε μας ποια είναι τα 4 προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ των διακοπών μας.

Ξεκινάμε με το Hair and Body Cleanser από τη σειρά Sun Care της Aveda. Σαμπουάν μαλλιών και αφρόλουτρο, που απομακρύνει τα κατάλοιπα από το θαλασσινό νερό ή το χλώριο.

After-sun Hair Masque: Ξέπλυνε το θαλασσινό νερό από τα μαλλιά σου, πέρνα τη μάσκα από τις άκρες μέχρι τη ρίζα, δούλεψέ τη με τα δάχτυλα ώστε να βοηθήσεις την απόδοσή της και ξέβγαλέ τη με νερό γαλακτοποιώντας την – νεράκι μασάζ… νεράκι μασάζ και ξέβγαλμα.

 

Texture Tonic a.k.a. αλατόνερο

Εφάρμοσε στα καθαρά σου μαλλιά το Texture Tonic και άφησέ το να στεγνώσει ώστε να τους δώσει την υφή που επιθυμείς. Εναλλακτικά μπορείς να τα πλέξεις όσο το προϊόν είναι ακόμα νωπό και όταν στεγνώσουν, να περάσεις τα δάχτυλα σου ανάμεσά τους και είσαι έτοιμη. Τα αγόρια της παρέας μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης αυτό το spray, ψεκάζοντάς το στα μαλλιά τους και ανακατεύοντας τα με τα δάχτυλα. 

Nutriplenish Leave-in Conditioner… ενυδάτωση και θρέψη μαλλιών με superfoods, θερμοπροστασία και αντηλιακή προστασία.

Ιnfo

Η Aveda είναι cruelty free, vegan και χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες συσκευασίες και αιολική ενέργεια.

 

Summer Hair Care Tips

Από τη Χαρά Τσιαμούλη, Aveda Color Expert, Estee Lauder Hellas

Το καλοκαίρι θέλει ευκολία και πρακτικότητα, πάρε μαζί σου τα multi-use προϊόντα που θα σε γλιτώσουν από έξτρα χώρο και βάρος.

Το Hair & Body Wash είναι 2 σε 1, για τις ανάγκες μαλλιών και σώματος. Αφαιρεί κατάλοιπα χλώριου και αλατιού.

Μην ξεχνάς να έχεις το Nutri Plenish Leave-in conditioner πάντα μαζί σου! Τα φυσικά UV φίλτρα προστατεύουν το χρώμα από τις ακτίνες του ηλίου, ξεμπερδεύουν και διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα όλη μέρα. Λειτουργεί και ως  θερμοπροστατευτικό, πριν το στέγνωμα!

Smart Tip: Το Sun Care Veil θα είναι το διάφανο πέπλο που θα προστατέψει το χρώμα σου όλες τις ώρες τις ημέρας στη θάλασσα αλλά και στην πόλη!

Bonus Tip: Ένα μαντήλι θα αναδείξει το καλοκαιρινό σου look! Μπες στο Instagram μου για να δεις τρόπους να το δέσεις.

 Της Βένιας Αντωνίου