4)Egreeno: “Είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε τι αποτύπωμα θα αφήσουμε”

Λεζάντα:  Χρήστος Γκουλέτσας, Χημικός Μηχανικός

H Εgreeno είναι μία 100% ελληνική εταιρία παραγωγής απορρυπαντικών, με εξωστρέφεια και αφοσίωση στην ποιότητα. Ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται μέσα στη φύση, στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. Ο Χρήστος Γκουλέτσας, χημικός μηχανικός και επικεφαλής μια ομάδας νέων επιστημόνων με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία, μας μίλησε για το πώς μπορούμε να αγαπήσουμε έμπρακτα το περιβάλλον και τον άνθρωπο…

-Ποια είναι η φιλοσοφία και το ποιο το όραμα της Εgreeno;

H Εgreeno δημιουργήθηκε από αγάπη. Την αγάπη για τον άνθρωπο. Δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι αγαπάει τους ανθρώπους αν δεν προστατεύει και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι. Το όραμα της Egreeno είναι να προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας που θα βασίζεται στον σεβασμό και στην αλληλοβοήθεια. Γι’ αυτό άλλωστε το 3% των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων μας το προσφέρουμε στο Tanzanian Orphanage Mission.

-Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να επιλέγουμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον;

Όπως όλες οι αλλαγές στη ζωή μας είναι απλά θέμα απόφασης. Καθημερινά καταναλώνουμε ενέργεια, τρόφιμα, αγαθά. Κάθε μας κίνηση αφήνει ένα αποτύπωμα στο περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε τι αποτύπωμα θα αφήσουμε και δεν έχουμε καμία δικαιολογία ότι δεν γνωρίζουμε. Κάθε προϊόν που καταναλώνουμε αναγράφει στην ετικέτα του την επικινδυνότητα ή τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τη χρήση του. Πρέπει λοιπόν να αφιερώσουμε κάποια δευτερόλεπτα για να διαβάσουμε την ετικέτα. Είναι τόσο απλό. Μπορούμε να διαλέξουμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, που φέρουν τη σχετική σήμανση (π.χ. βιοδιασπώμενη σύνθεση, ανακυκλώσιμες συσκευασίες, φυτικής προέλευσης). Υπάρχει πληθώρα επιλογών τόσο σε φυσικά όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

-Παρατηρούμε ότι υπάρχει στην αγορά πληθώρα καθαριστικών προϊόντων που είναι αποτελεσματικά και οικονομικά, δεν σέβονται όμως το περιβάλλον. Η Egreeno δημιουργεί απορρυπαντικά που είναι αποτελεσματικά αλλά και οικολογικά. Πώς επιτυγχάνεται αυτός ο συνδυασμός;

Τα απορρυπαντικά Egreeno πετυχαίνουν όντως να είναι αποτελεσματικά και φιλικά προς το περιβάλλον ταυτόχρονα και χωρίς συμβιβασμούς. Το αποτέλεσμα είναι συνδυασμός της εμπειρίας μας αλλά και έρευνας. Η εταιρία Γκουλέτσας Χ. εδώ και 10 χρόνια παράγει υγρά απορρυπαντικά υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματίες καθαρισμού. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένα προϊόν για να είναι αποτελεσματικό και εργαζόμαστε καθημερινά για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τα προϊόντα μας αστραφτερή καθαριότητα.

Η ομάδα του R&D, της οποίας ηγούμαι, σχεδίασε τα προϊόντα Egreeno προσεκτικά θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος ως προτεραιότητα. Αυτήν την περίοδο σχεδιάζουμε τα επόμενα προϊόντα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα!

 -Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αποτελούν τη μεγαλύτερη ίσως απειλή για τον πλανήτη. Είναι θέμα απόφασης να αντιστρέψουμε την κατάσταση;

Αυτό το καλοκαίρι καταλάβαμε όλοι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Υψηλές θερμοκρασίες και φονικές πλημμύρες. Η απόφαση θα έπρεπε ήδη να έχει παρθεί. Είναι καιρός για δράση.

Της Βένιας Αντωνίου