4)Geodoron: Οι χειροποίητες υπερτροφές!

 

 

Λεζάντα: Δημήτρης Μπρικές, ιδιοκτήτης Geodoron

 

To Geodoron ξεκίνησε από ένα στρέμμα γης και έγινε στην πορεία το δώρο της Γης! Ο Δημήτρης Μπρικές, ιδιοκτήτης της εταιρίας Geodoron, μας μίλησε για την ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Geodoron: Πότε δημιουργήθηκε και ποια είναι η φιλοσοφία του; 

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν ο πατέρας μου, μου δώρισε ένα στρέμμα γης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Σκεφτόμουν διάφορους τρόπους για να το αξιοποιήσω και τελικά κατέληξα σε αυτό που αγαπάω. Να του δώσω ζωή. Ως αθλητής της πάλης είχα ανάγκη από καρπούς μεγάλης διατροφικής αξίας, έτσι θεώρησα ιδανικά τα goji berries. Όντως τον Μάιο του 2011 φύτεψα τα πρώτα goji για ιδιωτική χρήση. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου με στήριζαν καθημερινά στη φροντίδα της καλλιέργειας και κάπως έτσι ο σπόρος της οικογενειακής επιχείρησης είχε αρχίσει να ριζώνει. Το 2019 η επιχείρηση βρήκε το όνομα της, “Geodoron”, από το “δώρο της Γης” και από τότε ουσιαστικά μπήκαμε και στην παραγωγή υγιεινών σνακ αποκλειστικά φυτικής προέλευσης. Φιλοσοφία μας είναι να αναζητούμε καρπούς και βότανα από κάθε γωνιά της Γης και να τα συνδυάζουμε με φαντασία και έρωτα εδώ στην Ελλάδα, στο εργαστήριο μας που διατηρούμε στο Χαϊδάρι.

Η Geodoron παράγει χειροποίητες υπερτροφές. Στην πράξη τι σημαίνει αυτό; 

Οι τροφές που παράγουμε ναι, είναι χειροποίητες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όλα μας τα προϊόντα έχουν πολλή μικρή επεξεργασία και μεγάλη διατήρηση ωφέλιμων συστατικών, αλλά έχουν περιορισμό στην παραγωγή και τη δυνατότητα να τα βρει ο καταναλωτής εύκολα. Η πρώτη τροφή που φτιάξαμε ήταν το 2013, το άλειμμα Choco Berry. Στην πραγματικότητα είναι διαλεχτοί φρέσκοι καρποί goji berries από το χωράφι μας και σοκολάτα υγείας από τις καλύτερες ποικιλίες κακάο του κόσμου. Το άλειμμα αυτό είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που το 2015 αποκτήσαμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα)! Δυστυχώς παράγονται μόνο 300 βαζάκια ετησίως τα οποία συνήθως  προπωλούνται από το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι ένα κόστος όταν όλα γίνονται πραγματικά χειροποίητα σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Ποιες από τις μπάρες δημητριακών που διαθέτετε έχουν αγαπηθεί περισσότερο από τους καταναλωτές; 

Διαθέτουμε προς το παρόν 5 διαφορετικές γεύσεις μπαρών δημητριακών και πρωτεΐνης (Energy, Exotic, Choco berry, Fiber Protein και Earth Power) τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τις βρει στο e-shop μας www.geodoron.gr. Όλοι οι κωδικοί είναι αγαπημένοι στο κοινό μας, διότι ο καθένας είναι μια ξεχωριστή πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης. Ωστόσο, ίσως κάποιοι προτιμούν λίγο περισσότερο την Choco berry διότι περιέχει μια δόση από το γνήσιο άλειμμα Choco berry σε συνδυασμό με καβουρντισμένα αμύγδαλα, ταχίνι, βρώμη και καλαμπόκι.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας για την εταιρία; 

Τα επόμενα σχέδια της επιχείρησης είναι να φτιάξουμε νέους συνδυασμούς υπερτροφών, κάτι που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να κάνουμε, και να μπορούν οι λάτρεις του υγιεινού σνακ να βρίσκουν τα προϊόντα μας παντού.

Ποιο είναι το προσωπικό σας μότο; 

Το προσωπικό μας μότο είναι “πράττουμε με σεβασμό στη φύση και στον άνθρωπο”. Το προσωπικό μας σλόγκαν είναι “Όου Γαία!!!”.

Της Βένιας Αντωνίου