8)Mindfulgems: Η εταιρία corporate well-being που ήρθε για να φέρει θετική κοινωνική αλλαγή!

Λεζάντα: Νίκη Σμυρνή, ιδρύτρια της Mindfulgems

 

Πώς θα μπορούσε μια εταιρία, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, να προσφέρει αποδοτικά προγράμματα ευεξίας στους εργαζομένους της; Η κα Νίκη Σμυρνή, ιδρύτρια της Mindfulgems, έχει την απάντηση!

Mindfulgems: Πώς γεννήθηκε και ποια είναι η φιλοσοφία του;

Μέσα στις δύσκολες μέρες της καραντίνας, και έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα δυνατό brand στον χώρο του well-being travel, κατανόησα ότι έπρεπε να συμβάλω στο να αλλάξει ο κόσμος και να δημιουργηθεί μια νέα, καλύτερη πραγματικότητα. Ξεκίνησα ένα υπέροχο inner MBA με στόχο να μάθω το πώς γίνεται κάποιος mindful leader. Έτσι, άρχισα σημαντική έρευνα, κυρίως μέσα στους κύκλους του Global wellness Institute, για το τι μπορεί να βελτιώσει τον άνθρωπο σωματικά και ψυχολογικά, δηλαδή ολιστικά.

Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τις ομάδες όπου ανήκουμε και κατά συνέπεια να αλλάξουμε την κοινωνία σαν σύνολο. Ύστερα από 20 χρόνια στον χώρο των επιχειρήσεων και 5 χρόνια στα μονοπάτια της αυτογνωσίας και του mindfulness, δημιούργησα το Μindfulgems ως λύση για τη βελτίωση του well-being των εργαζομένων όλων των επιπέδων και θέσεων. Με ευθύνη και φροντίδα, από την πρώτη μέρα, έχουμε κάνει εκτεταμένη έρευνα για να δούμε τις ανάγκες των εργαζομένων, των ηγετών και των υπεύθυνων ανθρώπινου δυναμικού εταιριών.

Οι επιστημονικοί μας συνεργάτες έχουν την εμπειρία και γνώση να στηρίξουν τις καινοτόμες λύσεις που προτείνουμε και εύχομαι να αλλάξουν τη ζωή των στελεχών. Σήμερα είμαστε μια ομάδα από 9 γυναίκες, όλες well-being ambassadors, και νιώθω εξαιρετικά τυχερή που μαζί ανακαλύπτουμε τη δύναμη και την εξελικτική ικανότητα των ανθρώπων. Μαζί μοιραζόμαστε το όραμα να ενδυναμώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο με mindful well-being, δημιουργώντας θετική κοινωνική αλλαγή. Αλλαγή που βασίζεται στην εκπαίδευση, την εξέλιξη και την ενσωμάτωση όσων μαθαίνουμε στην καθημερινότητά μας.

Ο χώρος εργασίας είναι ένα ταξίδι που είμαστε όλοι μέρος του και μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε την οργανωτική δύναμη που έχει το μονοπάτι μας. Θέλω να μοιραστώ ότι είναι υπέροχο να εργάζεσαι, να χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου όπως είπε ο Αριστοτέλης, για όφελος των άλλων ανθρώπων, ώστε εκείνοι να έχουν πραγματικά αυθεντικό χαμόγελο.

                                  Το team της Mindfulgems

-Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρίας;

Στόχος του Mindfulgems είναι να ενδυναμώσει τον επιχειρηματικό κόσμο και να δημιουργήσει θετική κοινωνική αλλαγή. Οι λύσεις που προσφέρει το Mindfulgems είναι αποτελεσματικές, ξεκάθαρες και κυρίως εύκολα μετρήσιμες. Εάν ενταχθεί το well-being στη ζωή μας, αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, οι ομάδες μας, η κοινωνία ως σύνολο και κατά συνέπεια τα συνολικά αποτελέσματα μιας εταιρίας.

-Τι είναι το Mindfulgems Platform;

Μια σημαντική πρωτοπορία για τα ελληνικά δεδομένα είναι το Mindfulgems well-being Platform, μια ολοκληρωμένη λύση well-being, που υποστηρίζει όλους τους εργαζόμενους με mindful wellness και εμπεριέχει πρωτότυπα recorded βίντεο, τα οποία θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η πλατφόρμα καλύπτει τα 4 μονοπάτια του well-being – ψυχική υγεία: αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη, διατροφή και θρέψη, φυσική κατάσταση και αναζωογόνηση και ενσυνειδητότητα-, ενώ περιλαμβάνει ξεχωριστά βίντεο με αποκλειστικές σκηνές από τη φύση του Ολύμπου και πρωτότυπες μουσικές από τον γνωστό καλλιτέχνη Valeron, με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο για όλους τους εργαζόμενους είτε βρίσκονται στο σπίτι ή στο γραφείο.

-Ποιο είναι το προσωπικό σας μότο;

Το μότο μου είναι: “να σκέφτεσαι με την καρδιά και να δρας με το μυαλό σου τώρα”.

Tης Βένιας Αντωνίου