14)Canada Day

Η Ημέρα του Καναδά γιορτάζει εκείνη την ημέρα στην ιστορία όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο βρετανικός νόμος της Βόρειας Αμερικής (που τώρα ονομάζεται Νόμος συντάγματος του 1867). Αυτό ήταν ένα σημαντικό τέλος σε έναν μακροχρόνιο αγώνα για να αναγνωριστεί ο Καναδάς ως ανεξάρτητη χώρα.

Τρεις αποικίες συνδυάστηκαν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν αυτό που αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα καλύτερα κράτη στον κόσμο για να ζήσει κάποιος.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καναδάς είχε κάποια προβλήματα με το νόμισμά του, το οποίο δεν είχε καλές επιδόσεις στην παγκόσμια αγορά, αλλά πρόσφατα ανήλθε σε αξία και κατέχει τη δική του θέση μεταξύ των χωρών του «πρώτου κόσμου».

Για κάποιον λόγο, σύμφωνα με τη φήμη του Καναδά για την ταπεινοφροσύνη του, η χώρα δεν γιόρταζε την ανεξαρτησία της για κάποια χρόνια. Στην πραγματικότητα, το 1917 έγινε η πρώτη εορταστική εκδήλωση, και χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να διεξαχθεί κάποια άλλη.

Στην πραγματικότητα, το 1946 αυτό που ήταν τότε γνωστό ως “Ημέρα της Ηγεμονίας” μετονομάστηκε σε “Ημέρα του Καναδά” και τελικά το 1958, σχεδόν εκατό χρόνια αργότερα, άρχισαν να την γιορτάζουν κάθε χρόνο με κυβερνητικές εκδηλώσεις.

Ο Καναδάς πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ουσιαστικά κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη μητρική της χώρα και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε στο να δώσει την πρέπουσα βαρύτητα σε αυτό το γεγονός!