14)Carousel Day

Η ιστορία των καρουζέλ ξεκινάει περίπου το 500 μ.Χ όπου βρέθηκαν  από τα πρώτα σχέδια για ένα καρουζέλ στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το οποίο απεικονίζει καλάθια, που μεταφέρουν αναβάτες, αιωρούμενα από έναν κεντρικό πόλο. Αυτή ήταν μια δραστηριότητα που χρειαζόταν εξαιρετική επιδεξιότητα.

Στην πραγματικότητα, η λέξη καρουζέλ προέρχεται από τη λέξη «garosello», που είναι ιταλική, και τη λέξη «carosella», που είναι ισπανική. Σημαίνει “μικρή μάχη”. Αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τους σταυροφόρους ως περιγραφή των ασκήσεων προετοιμασίας μάχης και των παιχνιδιών που έπαιζαν οι Άραβες και οι Τούρκοι καβαλάρηδες κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα.

 

Στις αρχές του 18ου αιώνα δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν καρουζέλ σε διάφορες συγκεντρώσεις και εκθέσεις στην Αγγλία και την Κεντρική Ευρώπη. Τη δεκαετία του 1840, ο Franz Wiesenoffer δημιούργησε το πρώτο καρουζέλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, δυστυχώς όμως, δεν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το σχέδιο, και έτσι δεν πιστώνεται επίσημα ως ο δημιουργός του.
Στη συνέχεια, η Bette Largent, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καρουζέλ, και ο ιστορικός καρουζέλ Ronald Hopkins ίδρυσαν την Εθνική Ημέρα Καρουζέλ το 2014. Δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον William Schneider από το Davenport της Αϊόβα, ο οποίος, λόγω της κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του καρουζέλ το 1871, θεωρείται ο επίσημος εφευρέτης του σύγχρονου καρουζέλ από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

Η Εθνική Ένωση Καρουζέλ, που λειτουργεί από το 1973, έχει ως στόχο να διατηρήσει τα καρουζέλ σε λειτουργία και να διατηρήσει την ιστορία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε, η NCA παρακολουθεί την ιστορία των καρουζέλ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η NCA έχει επίσης μια γιγαντιαία συλλογή δεδομένων από καρουζέλ σε όλη τη Βόρεια Αμερική, παρακολουθώντας vintage και σύγχρονα καρουζέλ, καθώς και επισκευάζοντας τα παλαιότερα για να τα κρατήσει σε λειτουργία.