6)Ceasar’s με κοτομπουκιές τραγανό bacon και ψητό καλαμπόκι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

Πάμε να φτιάξουμε μια λαχταριστή Caesar’s, γρήγορα και εύκολα με αφορμή τη χθεσινή Salad Caesar’s Day!

Υλικά

Κοτόπουλο 1 τμχ. στήθος ή μπούτι

Παρμεζάνα 100 γρ.

1 Καλαμπόκι καθαρισμένο

Bacon 5 φέτες

Ψωμί Τοστ λευκό 2 φέτες

Αντζούγιες 3 τμχ.

1 σκελίδα σκόρδο

Iceberg 1 τμχ.

Γαλλική σαλάτα 1 τμχ.

Μαγιονέζα 300 γρ.

Μουστάρδα 50 γρ.

Φρυγανιά τριμμένη

Αλεύρι

Αυγά 4 τμχ.

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το πανάρουμε με το αλεύρι τα αβγά και τη φρυγανιά και το τηγανίζουμε.

Βήμα 2ο:

Βράζουμε το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει και ύστερα αν θέλουμε το σοτάρουμε στο τηγάνι ελαφρά για καλύτερη γεύση.

Βήμα 3ο:

Σοτάρουμε το bacon.

Βήμα 4ο:

Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε μικρά κυβάκια μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο λάδι. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 6-8 λεπτά.

Βήμα 5ο:

Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα και βγάζουμε και λίγες  φλούδες  με το μαχαίρι ή με έναν καθαριστή πατάτας.

Βήμα 6ο:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις αντζούγιες με το σκόρδο μέχρι να γίνουν μια πάστα. Τα ενώνουμε με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο νερό τη σάλτσα.

Βήμα 7ο:

Τέλος πλένουμε, κόβουμε τα σαλατικά, ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με τη σως. Στο τέλος από πάνω προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μπέικον και το καλαμπόκι και διακοσμούμε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Καλή Όρεξη!