7)Chicken wings με καπνιστή μαγιονέζα

 

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

Με αφορμή την αυριανή National Chicken Wing Day σας έχουμε μια απολαυστική συνταγή!

Υλικά

500 γρ φτερούγες κοτόπουλο

1 κ.σ καπνιστή πάπρικα

1 κ σ σούπας κρεμμύδι σκόνη

1 κ σ σκόρδο σκόνη

1 κ σ θυμάρι ξερό

1 τμχ τσίλι

1 κ.σ μέλι

20 ml σόγια

 

Τρόπος παρασκευής

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρουμε τις φτερούγες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 1 ώρα για πάρουν θερμοκρασία δωματίου και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ή στο grill.

 

Μαγιονέζα καπνιστή

200 γρ μαγιονέζα

1 κ γ καπνιστή πάπρικα

1 κ γ μέλι

Λίγες σταγόνες tabasco

 

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

 

Σερβίρεται με ρύζι ατμού

Ή πατάτες τηγανητές και τορτίγιες.

 

Καλή όρεξη!