6)Χρυσόμελο: Το ελληνικό μέλι που κατακτά τις διεθνείς αγορές

 

 

 

Λεζάντα φωτο

Tabaris G. Yannis –  Director – Founder / CHRISOMELO

 

Χρυσόμελο… όλη η γλύκα σε μία μόνο λέξη!

O κ. Γιάννης Ταμπάρης είναι ο δημιουργός μιας μελιστάλαχτης ιστορίας που ταξιδεύει στον πλανήτη!

Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Στην αρχή η μελισσοκομία ήταν το χόμπι του. «Εργαζόμουν στη δημοτική αστυνομία μέχρι την κατάργησή της». Το 2014 όμως το χόμπι άρχισε σταδιακά να γίνεται επάγγελμα. «Ως τότε είχαμε ασχοληθεί μαζί με τη σύζυγό μου με την παραγωγή αλλά όχι με την τυποποίηση» λέει ο κ. Ταμπάρης στο Sayyes …tothePress. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να συσκευάζουν το μέλι στο δικό τους τυποποιητήριο και η πορεία τους από τότε είναι όχι μόνο ανοδική αλλά και εντυπωσιακή.

Μελιστάλαχτα βήματα στον κόσμο

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Χρυσόμελο δεν έμεινε στα όρια της Ελλάδας. Άρχισε να ταξιδεύει και εκτός συνόρων. «Στα επτά χρόνια λειτουργίας του το Χρυσόμελο βρίσκεται σε 350 σημεία στην Ελλάδα και εξάγεται σε 18 χώρες με ναυαρχίδα την Ιαπωνία». Είναι εντυπωσιακό ότι το Χρυσόμελο βρίσκεται σε 35 πόλεις της Ιαπωνίας, ενώ η ποικιλία βελανιδιάς έχει ξεχωρίσει και έχει βραβευτεί.

Επόμενος στόχος είναι, όπως μας είπε ο κ. Γιάννης Ταμπάρης, «να επεκταθεί στην Αμερική και στα Εμιράτα, ενώ σύντομα θα βρίσκεται και στην Κορέα».

Μέχρι στιγμής το Χρυσόμελο έχει καταφέρει να κατακτήσει με την ποιότητα και τη γεύση του αγορές της Ευρώπης και της Ιαπωνίας και τα βήματά του αναμένεται να φτάσουν σε πολλά ακόμα σημεία του πλανήτη!

Info

Το Χρυσόμελο είναι μια ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε από τους μελισσοκόμους Γιάννη Ταμπάρη και Χρυσοθέμη Νικηφόρου. Η μελισσοκομική βάση του βρίσκεται στο Πλατύ Μεσσηνίας και η έδρα της επιχείρησης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου γίνεται και η τυποποίηση όλων των μελιστάλαχτων προϊόντων. Το Χρυσόμελο παράγει και παρασκευάζει διάφορες ποικιλίες Ελληνικού μελιού, Γύρης Ανθέων και Βασιλικού Πολτού.

Αποστολή του Χρυσόμελου είναι…
Η παραγωγή καινοτόμων, ποιοτικών, επώνυμων μελισσοκομικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τις χρήσεις και τα οφέλη του μελιού για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Της Βένιας Αντωνίου