15)Guinea Pig Appreciation Day

Guinea Pig Appreciation Day σήμερα και πάμε να δούμε 10 ενδιαφέρον  γεγονότα για αυτά τα τόσο συμπαθητικά κατοικίδια.

  1. Εκτιμάται ότι το 2% των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ινδικά χοιρίδια για κατοικίδια.
  2. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν 20 δόντια. Οι προεξέχοντες κοπτήρες που όλοι βλέπουμε είναι προγόμφιοι και γομφίοι. Τα υπόλοιπα δόντια είναι κρυμμένα από τα ευτραφή μάγουλα του ινδικού χοιριδίου, τα οποία τα καθιστούν πολύ δύσκολο να τα δείτε.
  3. Δύο από τις πιο κοινές αιτίες ασφάλισης ινδικών χοιριδίων που έχει καταγράψει η Βρετανική ασφαλιστική ζώων, ExoticDirect είναι για οδοντιατρικά και γαστρικά προβλήματα.
  4. Ένα νεογέννητο ινδικό χοιρίδιο καλείται κουτάβι.
  5. Όπως και οι άνθρωποι, τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν τη δική τους βιταμίνη C. Πρέπει να τους παρέχεται στη διατροφή τους. Η ανεπαρκής βιταμίνη C οδηγεί στην ανάπτυξη σκορβούτου.
  6. Τα ινδικά χοιρίδια τρώνε τα περιττώματά τους. Αλλά επιλέγουν μόνο τα μαλακά περιττώματα που είναι πλούσια σε θρεπτικά και ίνες από τη διατροφή τους.
  7. Τα ινδικά χοιρίδια δεν πρέπει να τρώνε το φυτό buttercup, αλλά μπορούν να τρώνε λαχανάκια Βρυξελλών!
  8. Η καλύτερη θερμοκρασία για τα ινδικά χοιρίδια είναι μεταξύ 18 και 23 βαθμούς Κελσίου. Σε διαφορετικές περιπτώσεις κινδυνεύει να κρυώσει ή να πάθει θερμοπληξία αντίστοιχα.
  9. Τα ινδικά χοιρίδια δεν πρέπει να τρώνε κομμένο γρασίδι, καθώς αυτό μπορεί να αρχίσει να χωνεύεται πολύ γρήγορα, προκαλώντας εντερικά προβλήματα.
  10. Τα ινδικά χοιρίδια είναι πολύ γόνιμα και αν ένα αρσενικό μείνει με πολλά θηλυκά, θα ζευγαρώσει μαζί τους. Όπως το 2014, ένα αρσενικό ινδικό χοιρίδιο κατάφερε να γονιμοποιήσει 100 θηλυκά στο Hatton Adventure World στο Warwick.