10)InaEssentials: Ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στη Βουλγαρία και σε δύο χρόνια εξαπλώθηκε σε 18 χώρες

λεζάντα: Η Veselina Ralcheva και η οικογένειά της

Η InaEssentials είναι μια εταιρία με βιολογικά προϊόντα που ξεκίνησε από τη Βουλγαρία. Η κα Tanya Belova, Operations Manager για την Ελλάδα, μίλησε στο Sayyes …tothePress για την εταιρία που από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι και στη χώρα μας: «Έχουμε πάρει ήδη πάρα πολύ καλό feedback από την Ελλάδα. Προσφέρουμε μάλιστα εγγύηση 100% επιστροφής χρημάτων αν κάποιος μας πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα προϊόντα μας. Η φιλοσοφία μας είναι ο πελάτης να μένει πάντα ικανοποιημένος. Όλα μας τα προϊόντα είναι φυτικά, χωρίς χημικά, χωρίς αρώματα, χωρίς πρόσθετα».

Η InaEssentials είναι μια εταιρία που σέβεται το περιβάλλον και η ομάδα της καλλιεργεί τα δικά της βιολογικά φυτά. Στόχος της είναι να επενδύει στην Πράσινη Οικονομία, να εφαρμόζει υψηλής ποιότητας περιβαλλοντικά πρότυπα και να δίνει στον καταναλωτή την ευκαιρία να επιλέξει προϊόντα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και δυνατότητα ανακύκλωσης. Η κα Belova δήλωσε ότι «μέσα σε δύο χρόνια η εταιρία βρίσκεται σε 18 χώρες. Σύντομα θα φτάσουμε και στην Αμερική».

Αναφορικά με την ελληνική αγορά είπε ότι «στόχος είναι να γίνουμε ηγέτης στα βιολογικά ανθόνερα και στο νερό άγριας τσουκνίδας. Το τελευταίο είμαστε οι μοναδικοί που το παράγουμε γιατί η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Σκεφτείτε ότι απασχολούνται 200 άτομα για να συλλέξουν μια μικρή ποσότητα».

Family Success Story

Η InaEssentials ξεκίνησε από τη Βουλγαρία ως μια οικογενειακή επιχείρηση. Το 2019, ο γιος της Veselina Ralcheva, ο Vasil, ο οποίος σπούδαζε τότε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Έτσι άρχισε η εξάπλωση της InaEssentials. Η κα Veselina Ralcheva κέρδισε το βουλγαρικό βραβείο «Αγρότης Βιολογικής Γεωργίας της χρονιάς» το 2020. Μαζί με τα τρία παιδιά της και τον σύζυγό της κατάφερε να μετατρέψει την InaEssentials από μια μικρή οικογενειακή εταιρία σε ένα γνωστό brand που πέρασε με επιτυχία τα βουλγαρικά σύνορα και συνεχώς εξαπλώνεται. Η κα Ralcheva λέει χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πιο περιζήτητο προϊόν της InaEssentials,  το νερό άγριας τσουκνίδας κατά της τριχόπτωσης και των λιπαρών μαλλιών. Πρόκειται για ένα προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι διότι είμαστε οι μόνοι παραγωγοί στον κόσμο!».

Tης Βένιας Αντωνίου