6)Linguine με ελληνική γαρίδα γάμπαρη

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

 

Ένα καλοκαιρινό πιάτο που συνδυάζει pasta με θαλασσινά!

Υλικά

200 γρ. linguine

8 γαρίδες

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι λευκό

6  ντοματίνια

50 ml κονιάκ

Bisque γαρίδας

Βούτυρο

Παρμεζάνα

Φρέσκια ρίγανη

Βασιλικό

Ξύσμα από 1 lime

 

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη bisque γαρίδας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερα από ότι αναγράφεται στη συσκευασία και τα προσθέτουμε στο τηγάνι να μαγειρευτούν με τη σάλτσα.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, τις γαρίδες και το lime. Προσθέτουμε μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Bisque Γαρίδας

Υλικά

Κεφάλια γαρίδας

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι σελερι

1 πράσο

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. πελτέ

50 ml κονιάκ

50 ml κρασί

50 γρ. βούτυρο

Λίγα κλωνάρια θυμάρι

2 αστεροειδή γλυκάνισο

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα κεφάλια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και σβήνουμε με το αλκοόλ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το βούτυρο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Μετά σωτάρουμε τα λαχανικά με τον πελτέ και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα προσθέτοντας νερό μέχρι να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά .

Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ και περνάμε από ψιλή σίτα.