6)National Strawberry Sundae Day

Η παλαιότερη γνωστή καταγραφή του παγωτού sundae ήταν σε μια διαφήμιση στην περιοχή Ithaca της Νέας Υόρκης. Αυτό έγινε στις 5 Οκτωβρίου του 1892. Η ημέρα της εβδομάδας (i.e. Sunday), δηλαδή η Κυριακή, χρησιμοποιήθηκε για να συνοδεύσει την συνταγή του παγωτού στην Ithaca Daily Journal.

Και η συνταγή για αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο:

Για 8 μερίδες

Συστατικά

8 κούπες φρέσκες φράουλες

1 φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

πουρέ φράουλας

8 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια

σαντιγύ

Για τον πουρέ φράουλας

300 gr  κατεψυγμένες ή φρέσκιες φράουλες

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

1ο Βήμα: Κόβουμε τις φρέσκιες φράουλες στα 4 ή στη μέση ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις προσθέτουμε σε ένα μπολ με το νερό και τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.

2ο Βήμα: Για τον πουρέ φράουλας ξεπαγώνουμε τις φράουλες, αν είναι κατεψυγμένες, και μαζί με την ζάχαρη τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3ο Βήμα: Σε ποτήρι μιλκσέικ προσθέτουμε ένα μέρος πουρέ στη συνέχεια παγωτό, τις κομμένες φράουλες και επαναλαμβάνουμε τα βήματα για περισσότερες στρώσεις. Γαρνίρουμε με σαντιγύ.

 

Καλή απόλαυση!