Με αφορμή την National Sugar Cookie Day σας έχουμε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή!
Συστατικά
2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1 ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 oC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σταδιακά προσθέτοντας το μείγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε την ζύμη και την πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια, τα οποία απλώνουμε στο ταψί μας το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 3
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν χρυσαφίσει. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κάτσουν 2 λεπτά στο ταψί πριν τα αφαιρέσουμε και τα αφήσουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Tip: Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ σας, το τσάι σας ή για τους μικρούς μας φίλους το γάλα τους!