10)Πίστεψε στο επιχειρείν και ζει το δικό της success story πλάι στη WABI BEAUTY

λεζάντα: Ειρήνη Καλογεροπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος WABI BEAUTY στην Κάλυμνο

Η ιδέα για το κατάστημα WABI BEAUTY στην Κάλυμνο ήρθε με μια απλή αίτηση ενδιαφέροντος στο site της εταιρίας από μια γυναίκα γεμάτη θέληση για εξέλιξη και ανάγκη για κάτι καινούργιο στη ζωή της. Το δικό της success story αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και απόδειξη πως όταν μια πόρτα κλείνει… μια μεγαλύτερη ανοίγει! Η Ειρήνη Καλογεροπούλου καταθέτει το beauty trip της!

 

Πες μας δυο λόγια για τον εαυτό σου και τη μέχρι τώρα πορεία σου.

Είμαι μητέρα τριών παιδιών, με συσσωρευμένη όρεξη για δουλειά και μου αρέσει να τολμώ και να ξεχωρίζω. Για πολλά χρόνια εργαζόμουν στον κλάδο της οικονομίας ως ιδιωτική υπάλληλος, ωστόσο οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής με οδήγησαν να αναπροσδιορίσω τη ζωή μου και να αλλάξω πορεία, επενδύοντας στη δημιουργία ενός δικού μου καταστήματος. Αναλογίστηκα ότι πρέπει να κάνω μια νέα αρχή και να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάτι που μου αρέσει και με εμπνέει πραγματικά στον τόπο που ζω και αγαπάω τόσο, την Κάλυμνο. Έτσι και ξεκίνησε άμεσα η έρευνα μέσα από την οποία ξεχώρισα πολύ εύκολα τη WABI BEAUTY!

Τι μεσολάβησε για να πιστέψεις ότι μπορείς να τολμήσεις μια ξαφνική
αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή;

Πίστεψα ότι τις αλλαγές στη ζωή μου μπορώ να τις εκμεταλλευτώ και βγαίνοντας από το δικό μου comfort zone να πάρω αποφάσεις και να εξελιχθώ κι εγώ. Με ώριμη σκέψη, έρευνα, μεθοδικότητα και πείσμα, πήρα την απόφαση να αλλάξω την επαγγελματική μου ζωή επιλέγοντας τον κλάδο της ομορφιάς.
Εδώ να πω ότι η δύναμη που αντλώ από τα παιδιά μου, μου έδειξε για ακόμη μια φορά ότι αρκεί μόνο ένα ισχυρό κίνητρο και εμείς οι γυναίκες μπορούμε και πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και να υλοποιούμε τους στόχους μας.

Τι σε βοήθησε να κλειδώσεις την απόφασή σου για συνεργασία Franchise;

Λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης το Franchise κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Ένα επιτυχημένο brand name μιας ελληνικής επιχείρησης παρέχει ασφάλεια στους επιχειρηματίες χωρίς ρίσκο.

Τι σε οδήγησε να επιλέξεις ένα brand με καλλυντικά;

Ήθελα να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο που να απευθύνεται στη γυναίκα. Η περιποίηση της γυναίκας και ιδιαίτερα το μακιγιάζ είναι κάτι το οποίο μου αρέσει πολύ, με εμπνέει και μου έδειξαν ότι με τη σωστή εκπαίδευση μπορώ να το υποστηρίξω. Θεωρώ ότι ο κλάδος της ομορφιάς είναι από τους πιο κερδοφόρους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ποια κριτήρια ήταν καθοριστικά για να επιλέξεις τη WABI BEAUTY ως συνεργάτη;

Πρόκειται για μια εταιρία με όραμα που κατανοεί τις ανάγκες της σημερινής εποχής. Μια εταιρία δημιουργική, καινοτόμα με κάθετη παραγωγή στην Ελλάδα που επενδύει συνεχώς στο προϊόν και την ποιότητά του. Με σωστό business plan, μεθοδικές κινήσεις και πάνω από όλα με μια σωστή ομάδα. Στην τελική μου απόφαση συνετέλεσε καθοριστικά ότι η εταιρία θα στήριζε έμπρακτα την επένδυσή μου προσφέροντας το εμπόρευμα με τη μέθοδο της παρακαταθήκης.

Πώς θα περιέγραφες με λίγα λόγια το νέο σου κατάστημα WABI;

Το νέο μου κατάστημα είναι ο γνώριμος χώρος όπου εργαζόμουν για 15 χρόνια που λειτουργούσε ως τράπεζα, τον αξιοποίησα, τον μεταμορφώσαμε μαζί με την εταιρία και πλέον είναι ένας χώρος μοντέρνος, casual που κάνει την κάθε γυναίκα να νοιώθει μοναδική.

Τι θα σύστηνες σε μια Ελληνίδα που στα μέσα της καριέρας της
σκέφτεται να επιχειρήσει σε κάτι που αγαπά;

Να πιστέψει στον εαυτό της και να τολμήσει! Πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση να κάνει σωστή έρευνα. Να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπά. Είναι πολύ σημαντικό να φεύγεις από το σπίτι σου κάθε πρωί και να χαμογελάς.

Της Βένιας Αντωνίου