13)Second Half of the Year Day

Η 1η Ιουλίου (η 182η Ημέρα του Έτους) σηματοδοτεί την αρχή του Δεύτερου Εξαμήνου του Έτους – μια ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω, να αξιολογήσετε τη χρονιά σας μέχρι στιγμής και να αναλάβετε δράση. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε τα οικονομικά σας, τη διατροφή σας, την καριέρα σας και άλλες πτυχές της ζωής σας που ίσως θέλετε να βελτιώσετε.

Γιατί γιορτάζεται η συγκεκριμένη ημέρα;

Επειδή είναι ένα γεγονός που μπορεί ανταγωνιστεί τα πιο σημαντικά ορόσημα της χρονιάς. Χωρίς να κοιτάς πίσω και να αναλογίζεσαι, είναι δύσκολο να υπολογίσεις πού ήσουν και πόσο μακριά έχεις φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπική ανάπτυξη!  Πολλές σημαντικές ημερομηνίες και γεγονότα συμβαίνουν μετά την 183η ημέρα του έτους χωρίς κάποια προφανή εξήγηση. Είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για δίαιτες, η πλειοψηφία των ανθρώπων διαπιστώνουν ότι προγραμματίζουν τους στόχους τους για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Για αυτό τον λόγο, το ήμισυ του έτους είναι μια τέλεια στιγμή για να κοιτάξουμε πίσω στους στόχους και να αναλύσουμε αν είναι εφικτοί!