3)Tell the Truth Day

Σύμφωνα με ένα βιβλίο του M. Hirsch Goldberg, ο μέσος άνθρωπος λέει ψέματα περίπου 200 φορές την ημέρα, το οποίο περιλαμβάνει “αθώα ψέματα” καθώς και την συνειδητή αποφυγή της αλήθεια. Αν αυτό φαίνεται πολύ, τότε ίσως η έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είναι λίγο καλύτερη αφού υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι συνήθως λένε δύο ψέματα την ημέρα, κατά μέσο όρο.  Αλλά είτε πρόκειται για δύο ψέματα την ημέρα είτε για 200, αυτή η έρευνα αποδεικνύει την ανάγκη για μια μέρα όπως το Tell the Truth Day!

Αν και το να πεις ένα μικρό ψέμα για να προστατέψεις τα συναισθήματα κάποιου μπορεί να ακούγεται αθώο, το Tell the Truth Day δημιουργήθηκε ως μια ευκαιρία να περάσεις στην διαφάνεια και να γίνεις ειλικρινής με τον κόσμο.

Η Ημέρα της Αλήθειας είναι ελαφρώς διαφορετική από την Ημέρα Ειλικρίνειας, η οποία γιορτάζεται στα τέλη Απριλίου. Είναι μια άλλη μέρα με παρόμοιο όμως νόημα που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την επομένη της Πρωταπριλιάς, και η ιδέα είναι να αναιρεθούν όλα αυτά τα ανόητα μικρά ψέματα που ειπώθηκαν ως αστεία την προηγούμενη μέρα.

Σε κάθε περίπτωση, η έννοια του να περνάς μια ολόκληρη μέρα λέγοντας την αλήθεια μπορεί να κάνει κάποιους να ανησυχήσουν, ενώ για άλλους μπορεί να είναι έτσι κι αλλιώς συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Tell the Truth Day μπορεί να προσφέρει το έναυσμα να εντάξουμε την ειλικρίνεια ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα και στις σχέσεις μας με σκοπό να μας γίνει συνήθεια!