Δήμητρα Γουλά: Η ομορφιά είναι δύναμη!

Λεζάντα: Δήμητρα Γουλά, αισθητικός – Ολιστική, επιστημονική αισθητική

Η Δήμητρα Γουλά αγάπησε και μελέτησε σε βάθος τον κόσμο της ομορφιάς. Μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί μαθαίνουμε περισσότερα γι’ αυτήν αλλά και για τον όμορφο κόσμο που έχει δημιουργήσει!

Πότε σας γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθείτε με τον κόσμο της ομορφιάς και πώς φανταζόσασταν τον εαυτό σας μέσα σ’ αυτόν;  

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να ασχοληθώ με την ομορφιά. Στα 12 μου χρόνια ήμουν τυχερή καθώς ήρθα σε επαφή με ένα ινστιτούτο ομορφιάς ενός ξενοδοχείου και από τότε αποφάσισα ότι θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον τομέα. Αρκετά χρόνια αργότερα, έχοντας τελειώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών μου στη Γερμανία, ανακαλύπτοντας πόσο πολύ μου αρέσει η κοσμετολογία και η σύνθεση καλλυντικών, μου κινήθηκε το ενδιαφέρον να ερευνήσω πιο εμπεριστατωμένα κάθε συστατικό των προϊόντων του εμπορίου. Τότε ήταν που ανακάλυψα ουσίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με μεταλλαξιογόνες ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις, αναπνευστικές δυσλειτουργίες, ορμονικές διαταραχές και εκεί που πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα ήταν όταν τις ίδιες ακριβώς ουσίες τις βρήκα και σε προϊόντα για βρέφη και παιδιά. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά (συντηρητικά) που ανακαλύφθηκαν και κατηγορήθηκαν τα περασμένα χρόνια ήταν γνωστά ως parabens τα οποία είναι μιμητές οιστρογόνων. Οι μιμητές οιστρογόνων αποτελούν αίτια ανησυχίας, καθώς ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες διαταράσσουν τη φυσιολογική ισορροπία των ορμονών του σώματος και συνδέονται με περιπτώσεις καρκίνου όπως π.χ. του μαστού που “τυχαία” έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν το ερέθισμα για να ξεκινήσω ένα διαφορετικό κύκλο σπουδών και μια νέα πορεία προσανατολισμένη σε πιο φυσικά μονοπάτια!

 

Ποια είναι η φιλοσοφία της «Μy handmade Beauty by Dimitra Goula»; 

Φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούνται φρέσκα καλλυντικά, με αγνά συστατικά μόνο από τη μητέρα φύση σε συνεργασία με τις επιστημονικές γνώσεις και αναλύσεις που έχουμε πλέον στα χέρια μας. Εύχομαι και ονειρεύομαι τα καλλυντικά όλων των εταιριών να γίνουν φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία μας και να προάγουν την πραγματική υγεία του σώματος και της επιδερμίδας!

Μιλήστε μας για το «Dimitra Goula Boutique Ιnstitute».

Το Dimitra Goula Boutique Institute είναι το πρώτο δικό μου ξεκίνημα στην εφαρμοσμένη αισθητική 23 χρόνια πριν. Μέσα στο βάθος αυτών των ετών έχουμε εξειδικευτεί στις φυσικές – ολιστικές θεραπείες ομορφιάς που γνώμονα έχουν τη βαθιά έρευνα και γνώση της βοτανολογίας και της αρωματοθεραπείας, σε συνδυασμό με την κλασική αισθητική και κοσμετολογία. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε επίσης και την κινέζικη μέθοδο του αισθητικού βελονισμού. Εκτός από την ολιστική αισθητική, όμως, που είναι η μεγάλη μου αγάπη, στον χώρο μας κάποιος μπορεί να εφαρμόσει και ιατρικές αισθητικές θεραπείες όπως το υαλουρονικό, οι μεσοθεραπείες και τα νήματα που εγώ προσωπικά εφαρμόζω όταν κρίνω ότι χρειάζονται, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γενικά θεωρώ ότι η συνεργασία της δύναμης της φύσης με τη γνώση της επιστήμης, που λειτουργεί με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας; 

Το 2011 πραγματοποίησα το 2ο μεγάλο μου όνειρο και ίδρυσα την εταιρία βιολογικών φρέσκων καλλυντικών ψυγείου «my handmade beauty» για να ακολουθήσει η «Luxury Artisanal Skincare» σειρά, η οποία προωθείται κυρίως στο εξωτερικό. Ο επόμενός μας στόχος είναι το άνοιγμα μικρών σημείων πώλησης στην Ελληνική αγορά. Όπως σας προανέφερα, τα προϊόντα μας είναι εντελώς φρέσκα και χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και συντήρησης, οπότε δεν θα φτιάξουμε απλά ένα ακόμα μαγαζί καλλυντικών, αλλά έναν χώρο ειδικών συνθηκών και αισθητικής για τη σωστή προώθηση και απόδοση των προϊόντων μας.

Ταυτόχρονα στο εργαστήριό μας δουλεύουμε μια νέα σειρά με βρώσιμα καλλυντικά που πιστεύω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε όταν ολοκληρωθεί.

Το μότο που σας αντιπροσωπεύει είναι… 

Η ομορφιά είναι δύναμη!

Της Βένιας Αντωνίου