13)Η δύναμη της ευγνωμοσύνης

Μαρία Λιουδάκη
Εναλλακτική θεραπεύτρια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως όλα όσα έχουμε δεν είναι δεδομένα;
Πολλές φορές γινόμαστε άπληστοι και δεν είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε με αποτέλεσμα αρκετές φορές να τα χάνουμε, να γκρινιάζουμε αδιάκοπα και να σκαφτόμαστε τι έχουμε κάνει και δεν πάει καλά η ζωή μας…
Στο «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» της Καινής Διαθήκης γράφει τα εξής λόγια: «Όποιος έχει ευγνωμοσύνη, σ’αυτόν θα δοθεί και μάλιστα με το παραπάνω, Όποιος όμως δεν έχει ευγνωμοσύνη ,κι εκείνο που έχει θα αφαιρεθεί».
Η ευγνωμοσύνη λειτουργεί μέσω του συμπαντικού νόμου και κυβερνά ολόκληρη τη ζωή μας. Ο συμπαντικός νόμος βρίσκει εφαρμογή στις σκέψεις και στα συναισθήματα μας καθώς και αυτά είναι ενέργεια!

ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΛΚΟΥΜΕ!
Αν σκέφτομαστε αρνητικά, θα συμβαίνουν πολλά αρνητικά γεγονότα στη ζωή μας, αν σκέφτομαστε θετικά και είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε θα προσελκύσουμε μικρά και μεγάλα θαύματα.
Κάθε μέρα να λέμε ευχαριστώ για τα αγαθά που έχουμε ήδη ακόμα και για τα πιο απλά όπως είναι το ρεύμα, το νερό, και όλα όσα χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητα μας, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι αυτές τις «πολυτέλειες».

Κάθε βράδυ πριν πάμε για ξεκούραση καλό είναι να γράφουμε 5 πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες και ποιες στιγμές μέσα στη μέρα ήταν οι καλύτερες.

Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μια λίστα με τις επιθυμίες μας και να τις χωρίσουμε σε κατηγορίες όπως για παράδειγμα υγεία, σχέσεις, χρήματα κλπ. Πολύ σημαντικό είναι να γράφουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε με κάθε λεπτομέρεια και να αναφερόμαστε στο παρόν, ότι το έχουμε ήδη, για παράδειγμα «Έχω έναν άνδρα ξανθό, γαλανομάτη, με ωραίο σώμα , διαθέσιμο (να μην είναι σε άλλη σχέση), να είναι υγιείς σωματικά και ψυχικά κλπ. Αποφεύγουμε το «δεν » και το «μη » στις προτάσεις και τις
αντικαθιστούμε με άλλες λέξεις πχ λέμε : «Έχω έναν πιστό σύντροφο» όχι «Δεν θέλω ο σύντροφός μου να με απατάει»
Στο μαγικό σύμπαν δεν υπάρχουν συμπτώσεις !Τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν επιθυμείς να συμβεί!

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ!