6)Λαχταριστή καρυδόπιτα!

(να είναι clickable to banner https://tsagkaris.com/)

Τσαγκάρης Δημήτρης, Pastry Chef

Υλικά για καρυδόπιτα:

25 αβγά

900g γάλα

600g λάδι

1.000g ζάχαρη

600g καρύδι (σπασμένο με τον πλάστη)

1.000g αλεύρι μαλακό

120g baking powder

2 πρεζες κανέλα

2 πρεζες γαρίφαλο

1 πρέζα κακάο

 

Υλικά για σιρόπι

1.000g ζάχαρη

700g νερό

Τρόπος παρασκευής σιροπιού:

Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και stick κανέλας η βανίλια.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε, αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει και κοχλάζει και έχουν λιώσει καλά όλα τα υλικά μετράμε 1 λεπτό από την αρχή του βρασμού και κατεβάζουμε από τη φωτιά! Προσθέτουμε τη βανίλια.
Το αποθηκεύουμε σε βάζα η μπουκάλια, γυάλινα πάντα. Αντέχει για αρκετό καιρό μισό και παραπάνω μήνα!

 

Τρόπος παρασκευής καρυδόπιτας:

Παίρνουμε μία λεκάνη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε μέσα τα αβγά, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο και το γαρύφαλλο. Τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός με έντονη κίνηση μέχρι να ομογενοποιηθεί ικανοποιητικά το μείγμα μας, στη συνέχεια ενώ έχει γίνει ένας χυλός όλο αυτό τοποθετούμε το καρύδι, το αλεύρι και το baking powder.

Το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ -σημείωση- είναι μία φορά κοσκινισμένο, τα ρίχνουμε και αυτά όλα μαζί στην μπασίνα και  ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά στο πρώτο μείγμα και να γίνει ένας ωραίος, ικανοποιητικός χυλός.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί.  Προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει το ταψί και στη συνέχεια το έχουμε αλευρώσει για να πάει παντού, ώστε να μην έχουμε θέμα με το μείγμα όταν το βγάλουμε από το ταψί!

Tip: Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο το έχουμε ήδη σε χλιαρή θερμοκρασία.

Το ψήσιμο θα είναι στους 170-178 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.