9)Κέικ σοκολάτας με ταχίνι και frosting σοκολάτας με αβοκάντο 

chocolate cake
Αριστέα Δαβράδου
Εναλλακτική Ζαχαροπλάστης
Υλικά για το κέικ
• 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 300 γρ. ζάχαρη καρύδας
• 50 γρ. ταχίνι ή ταχίνι με κακάο
• 5 κ.σ. ηλιέλαιο
• 2 κ.σ. λευκό ξύδι
• 6 κ. σ. κακάο
• 400. ml νερό εμφιαλωμένο
• 1 κ.γλ. baking powder
• 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γλ. εκχυλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Υλικά για το frosting
• 2 ώριμα μεγάλα αβοκάντο
• 60 γρ. κακάο
• 60 ml. νερό
• 90 γρ. χαρουπόμελο
Παρασκευή συνταγής
  1.  Σε ένα δοχείο βάζουμε τη ζάχαρη, με το ταχίνι και τα υπόλοιπα υγρά υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
  4. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στους 180° (αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° με 170°. Όχι παραπάνω καθώς μετά το κέικ θα στεγνώσει).
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10′ να κρυώσει στη φόρμα του και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
  6. Για το frosting βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Απλώνουμε το frosting αφού το κέικ μας κρυώσει.

Καλή επιτυχία!