13)Όλα τα “μυστικά” για την τέλεια γενειάδα!

λεζάντα: Ηλίας Ευαγγελίου, κομμωτής με εξειδίκευση στις ανδρικές κομμώσεις

Της Βένιας Αντωνίου

Mε αφορμή την Beard Day ο Ηλίας Ευαγγελίου, κομμωτής με εξειδίκευση στις ανδρικές κομμώσεις, μας μίλησε για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας.

«Η γενειάδα δεν είναι μόδα. Είναι άποψη, είναι ιδέα. Ο άντρας που σέβεται την εμφάνισή του πρέπει να σέβεται και τη γενειάδα του. Η γενειάδα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση» επισημαίνει ο Ηλίας Ευαγγελίου και συνεχίζει λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις για το πώς να μεγαλώσεις μια γενειάδα είναι η προετοιμασία της επιδερμίδας».

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα tips που μας δίνει ο Ηλίας Ευαγγελίου και πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να έχουν άψογη γενειάδα.

H σημασία της προετοιμασίας

Πριν αποφασίσεις να να γίνεις γενειοφόρος “μουσάτος”, ανεξάρτητα από το μήκος που θα επιλέξεις, φρόντισε την επιδερμίδα σου. Καλός καθαρισμός με κάποιο προϊόν pealing για όσο διάστημα το επιτρέπει το μήκος της τρίχας, περίπου 2-3 εβδομάδες.

 

Προσδιόρισε τον στόχο σου, αλλά να είσαι ρεαλιστής

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ γενειάδας για να διαλέξεις. Δεν χρειάζεται να κολλήσεις στην τακτοποιημένη, ομοιόμορφη ανάπτυξη. Σκέψου λίγο πώς το μούσι σου μπορεί να κολακεύει καλύτερα το πρόσωπό σου.

 

Άφησέ το να μεγαλώσει

Η υπομονή είναι αρετή! Ένα μούσι μεταμορφώνεται σε κάτι νέο κάθε εβδομάδα.

 

Πρόσεξε την περίμετρο

Μία από τις αρχές της συντήρησης της γενειάδας είναι να τη διατηρούμε καθορισμένη. Εν ολίγοις: ξύρισε την λεμόκοψη και καθάρισε τις γραμμές στα μάγουλα.

Κόψε το καθώς μεγαλώνει

Ο δεύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τη γενειάδα είναι να κόψεις τα γένια σου καθώς μεγαλώνουν. Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό αλλά αυτό βοηθά να κατευθυνθούν οι τρίχες ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι: Πιο γεμάτα σε ορισμένα σημεία, λιγότερο σε άλλα.

Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα

Υπάρχουν πολλά προϊόντα για τη γενειάδα σου που πρέπει να λάβεις υπόψη για τη σωστή φροντίδα και συντήρηση. Μερικές σταγόνες λάδι για τη γενειάδα θα απορροφηθούν γρήγορα και θα δώσουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά συν λάμψη, θα μαλακώσουν και δεν θα φριζάρουν.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα βάλσαμο ή κρέμα, κάτι ελαφρώς πιο βαρύ από ένα λάδι, για να σε βοηθήσει να κρατήσεις το μούσι στη θέση του όλη την ημέρα.

Βούρτσισέ το κάθε βράδυ

Οι βούρτσες γενειάδας βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος κάτω από τα γένια, για αρχή,  η οποία ανασηκώνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποτρέπει το μελλοντικό ξεφλούδισμα.

Αυτό κατανέμει τα φυσικά έλαια που παράγονται στο δέρμα, τα οποία διαφορετικά συγκεντρώνονται στη βάση και τρέφουν μόνο το κάτω μέρος κάθε τρίχας. Αυτή η κατανομή λαδιού  αποτρέπει το σπάσιμο και τις σχισμένες άκρες. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εφαρμόσεις μερικές σταγόνες λάδι γενειάδας ως ενισχυτικό, ειδικά μετά το ντους.

Υπομονή και φροντίδα για μια περιποιημένη γενειάδα, που θα δώσει κάτι παραπάνω στην ξεχωριστή προσωπικότητά σου!