3,4,5)Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Οι εταιρίες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο

Οι πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές και άφησαν πίσω τους μόνο στάχτη και θλίψη. Οι οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις δασικές πυρκαγιές πολλές… Αν όμως ψάξουμε να βρούμε κάποιες ρωγμές αισιοδοξίας και ελπίδας θα δούμε ότι ευτυχώς υπάρχουν συνάνθρωποί μας αλλά και πολλές εταιρίες που έδωσαν νόημα στις λέξεις ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη και έσπευσαν να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως.

Η Παλίρροια ήταν παρούσα στις δύσκολες στιγμές της Βόρειας Εύβοιας και στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων.

Σε όλη τη διάρκεια της μάχης με τα μέτωπα της φωτιάς, η ελληνική εταιρία έτοιμων γευμάτων, προχώρησε σε προσφορά 5.000 μερίδων φαγητού.

Επιπλέον, η εταιρία θα προχωρήσει και σε οικονομική στήριξη στον δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, όπου σημειώθηκαν και οι μεγαλύτερες ζημιές. Ταυτόχρονα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις φωτιές, η Παλίρροια προχώρησε σε προσφορά 2.000 γευμάτων στον Ερυθρό Σταυρό (στις κεντρικές αποθήκες του φορέα).

Άμεσα και αποτελεσματικά η Agrino ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας προσφέροντας δύο τόνους οσπρίων και ρυζιών.

Ειδικότερα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες των πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η Agrino έχει προσφέρει 720 κιλά ρύζι, 1000 κιλά φακές και 260 κιλά φασόλια. Με τη συντονισμένη αποστολή προϊόντων μακράς διάρκειας η εταιρία συμβάλλει με τις δικές τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι πολλοί συμπολίτες μας. Η εταιρία ανταποκρινόμενη άμεσα στις επείγουσες ανάγκες σίτισης των συνανθρώπων μας σε Πελοπόννησο, Αττική και, κυρίως, Εύβοια έχει ήδη αποστείλει τις παραπάνω ποσότητες σε συνεργασία κυρίως με τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και μέσω λιανεμπορικών αλυσίδων που διαθέτουν καταστήματα στις πληγείσες περιοχές.

H Νοvibet και ο Γιάννης Αντετοκούμπο προσέφεραν τη στήριξή τους στους πληγέντες στο πλαίσιο του προγράμματος Τhe GiANT Heart. Έτσι, περισσότεροι από 200 πληγέντες φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια 10 συνολικά ξενοδοχειακών μονάδων.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind προσέφεραν δωρεάν λεπτά ομιλίας και GB σε συνδρομητές τους από τις πληγείσες περιοχές. Από την πλευρά της, η Nova έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της προχωρώντας σε δωρεάν αποκατάσταση σε βλάβες που υπέστησαν εγκαταστάσεις και εξοπλισμός. Η Yoboto Τelephony προσφέρει στις επιχειρήσεις που επλήγησαν δωρεάν υπηρεσίες cloud τηλεφωνικού κέντρου για έναν χρόνο.

 

 

 

Και η Πλαίσιο Computers έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο με την προσφορά σχολικών ειδών σε 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας.

Η Watt+Wolt προχώρησε σε μία κίνηση ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης, διαγράφοντας πλήρως το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τόσο για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές όλων των καταναλωτών που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται.

Επιπλέον, η εταιρία ACS Courier συνέβαλε καθοριστικά στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους, καθώς προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς στους φορείς που τα συνέλεγαν. H Βwin δεν έμεινε αμέτοχη στην προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας, βοηθώντας ουσιαστικά το έργο των Γιατρών του Κόσμου.

Η CocaCola στην Ελλάδα συνέδραμε τους πυρόπληκτους, προσφέροντας 100.000 ευρώ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Έτσι, καλύφθηκαν βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας (στέγαση, ένδυση). Επιπρόσθετα, κάλυψε το ποσό της αγοράς δύο οχημάτων μεταφοράς πυροσβεστών και ελαστικών πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Ikea κατέθεσε 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής για προγράμματα και δράσεις στήριξης και ενίσχυσε ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης στην Εύβοια. Ακόμη, υποστηρίζει το πρόγραμμα της WWF για να αντιμετωπιστούν οι θλιβερές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι δασικές πυρκαγιές.

 

Και οι ασφαλιστικές εταιρίες στάθηκαν αλληλέγγυες, με την Eurolife FFH να ενεργοποιεί την ειδική γραμμή εξυπηρέτησης για τα αιτήματα των πληγέντων και τη ΜetLife να ενεργεί άμεσα με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των αιτημάτων. Η ΝΝ Ηellas συνέδραμε προσφέροντας πρόσβαση στην εφαρμογή “Doctor Online Powered by NN” σε πληγέντες, εθελοντές πυροσβέστες και μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

H Βreath Purity προσέφερε το ρινικό φίλτρο αναπνευστικής προστασίας Sinuset, ενώ η Γευσίνους διένειμε σε καθημερινή βάση 1.000 γεύματα σε πληγέντες.

 

Ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε οχήματα για τη διευκόλυνση των αρχών και η Saronic Ferries προσέφερε δωρεάν μεταφορά σε φορτία βοήθειας και στήριξε την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

H EURIMAC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε Κιλκίς) απέστειλε 1.500 κιλά ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ.

 

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς με το ποσό των 100.000 ευρώ συμβάλλει στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του πυροσβεστικού σώματος.

Tέλος, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας προσέφερε 40 κυβικά καυσίμων και 60 αλυσοπρίονα και η εταιρία Γρηγόρης παρείχε δωρεάν καφέ, νερό και γεύματα σε πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Εταιρίες που στηρίζουν την αναδάσωση

 

Μέγιστης σημασίας μετά από μία οικολογική καταστροφή, όπως αυτή που συνέβη στις πυρόπληκτες περιοχές, είναι η αναδάσωση. Πλήθος εταιριών αποφάσισαν να συμβάλλουν στο έργο της αναδάσωσης.

Η Lidl Hellas διαθέτοντας άμεσα το ποσό των 500.000 ευρώ, θα είναι χορηγός σε μελέτες και δράσεις αναδάσωσης αλλά και βέλτιστης διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Η L‘Oréal Hellas διπλασίασε την οικονομική της στήριξη στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό We4all. Επιπλέον, προσφέρει το ποσό της αγοράς 6.000 δενδρυλίων για φύτευση σε Αττική και Εύβοια.

Φύτευση 4.000 δέντρων σε συνεργασία με το We4all και 20.000 ευρώ προσφέρει η Generation Y.

H KPMG που προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης, αναλαμβάνει τη φύτευση 1.000 δέντρων σε συνεργασία με τη We4all.

Την αναδάσωση τμήματος της κοινότητας Αφιδνών ανέλαβε το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη. Από την πλευρά της, η Βιανέξ προσέφερε το ποσό των 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σκοπός είναι να διενεργηθεί μελέτη ώστε η περιοχή της Βαρυμπόμπης να αναδασωθεί οργανωμένα. Και η Creta Farms θα είναι αρωγός της παραπάνω πρωτοβουλίας (Varibobi – Reset) με 50.000 ευρώ.

 

Τέλος, η Eurobank με δωρεά που ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ θα βοηθήσει στην ενίσχυση πυροσβεστικών μέσων και στη βιώσιμη αναδάσωση.

To Say Υes to the Press δημιουργήθηκε με σκοπό την εναλλακτική πρωινή σας ενημέρωση και ευχαριστούμε όλους σας πολύ για την τεράστια αγκαλιά σας! Τώρα ήρθε η σειρά μας να προσφέρουμε, γι’ αυτό We say Yes and do our Best και από 1/09 μέχρι 31/12 προσφέρουμε με χαρά το 10% των εσόδων μας από τις διαφημίσεις. Το ποσό θα διατίθεται κάθε μήνα σε διαφορετικό φορέα.