11)Quiet Day

Quiet Day η σημερινή και τι πιο ήσυχο από το πιο ήσυχο μέρος στη γη!

Είναι ένας αηχητικός θάλαμος στα εργαστήρια Orfield στη Μινεσότα. Ο χώρος είναι τόσο ήσυχος που το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής που κάποιος μπόρεσε να αντέξει είναι περίπου 45 λεπτά.  Είναι 99,99 τοις εκατό απορροφητικός στον ήχο και κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το πιο ήσυχο μέρος του κόσμου.

Το εσωτερικό του μικρού δωματίου είναι επενδεδυμένο και στις έξι πλευρές με βαθιές σφήνες από υαλοβάμβακα, διπλό τοίχωμα από μονωμένο χάλυβα και σκυρόδεμα μεγάλου πάχους. Το δωμάτιο είναι τόσο σιωπηλό που ο θόρυβος στο παρασκήνιο μετριέται σε αρνητικά ντεσιμπέλ, -9,4 dBA.Σε ένα τυπικό ήσυχο υπνοδωμάτιο μετρώνται έως και 30 dBA.

Το εργαστήριο στην πραγματικότητα προκαλεί τους ανθρώπους να κάτσουν στο θάλαμο, στο σκοτάδι. Όσο πιο ήσυχο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερα πράγματα ακούς. Τα αυτιά σου αρχίζουν να προσαρμόζονται στην ησυχία. Θα ακούσεις την καρδιά σου να χτυπάει, μερικές φορές μπορείς να ακούσεις τους πνεύμονές σου ή το στομάχι σου να γουργουρίζει δυνατά!

Με άλλα λόγια εσύ γίνεσαι ο ήχος στο χώρο, και μπορεί να γίνει πολύ αποπροσανατολιστικός, τόσο που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πρόβλημα αστάθιας. Ο μόνος τρόπος να μείνεις στο χώρο για μια παρατεταμένη περίοδο είναι να είσαι καθιστός. Ο συγκεκριμένος θάλαμος χρησιμοποιείται και από εταιρείες για να προσδιορίσουν πόσο δυνατά είναι τα προϊόντα τους, όπως καρδιακές βαλβίδες, μηχανήματα CPAP και κινητά τηλέφωνα.

Και τέλος,  το χρησιμοποιεί και η ΝΑΣΑ για τους αστροναύτες της με σκοπό να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στη σιωπή του διαστήματος.