6)Ταλιατέλες με μοσχαρίσια κεφτεδάκια

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

5 γρ βασιλικός

10 γρ μαϊντανός

25 γρ ελαιόλαδο

1 Σκελίδα σκόρδο

25 γρ κρεμμύδι λευκό

1 κ.γ καπνιστή πάπρικα

30 γρ φρυγανιά τριμμένη

1 αβγό

40 γρ ψωμί μουλιασμένο σε γάλα

500 γρ ταλιατέλες

Σιμιγδάλι 100 γρ

Αλεύρι 200 γρ

 

Υλικά για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι

1 κ.σ Πελτές ντομάτας

2 ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 αντζούγια

Φύλλα βασιλικού

 

Τρόπος παρασκευής

Σε μια μπασίνα ενσωματώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πάρουμε με το μείγμα από αλεύρι και σιμιγδάλι και τα τηγανίζουμε. Μετά τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

 

Για τη σάλτσα

Σωτάρουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέτουμε κάποιο ζωμό. Βράζουμε τα ζυμαρικά αναλόγως με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο 2 λεπτά λιγότερο. Τα ενώνουμε όλα μαζί και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα ή φρέσκια μοτσαρέλα.

Καλή Όρεξη!