6) Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

Αγγελική Βυρίνη, Editor of Self Knowledge

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους να βελτιώνουν αρκετές πτυχές τους.

Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι επιλέγουν να παραμένουν αδρανείς χωρίς να εργάζονται με τον εαυτό τους.

Σε κάθε περίπτωση και λόγω ελεύθερης βούλησης έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε!

Στην πρώτη περίπτωση όσοι επιλέξουν την εξυγίανση της ψυχής τους, τη διαδρομή ανεύρεσης του σκοπού της ύπαρξής τους, θα ανακαλύψουν λεπτομέρειες που μέχρι σήμερα δεν «έβλεπαν».

Η εργασία με το «είναι» μας είναι πολύ δύσκολη και κακοτράχαλη, έχω αναφερθεί πολλάκις σε αυτή την διαδικασία, αλλά η αλήθεια είναι αυτή!

Ίσως μια ζωή να είναι λίγη, και να μην προλάβουμε να ανακαλύψουμε τα πάντα!

Όμως κατά τη διάρκεια της βελτίωσης – εξέλιξης θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που ίσως είναι δύσκολες, καμία φορά ανυπόφορες ψυχικά!

Αυτό το σημείο, είναι το σημείο καμπής, η χρονική στιγμή που συναντάμε για πρώτη φορά τον εαυτό μας, και πάνω στη γνωριμία αυτή θέτονται προσωπικά όρια!

Όρια που θέτονται σε εμάς τους ίδιους και κατ’ επέκταση στους γύρω μας! Πάντα με μια γαλήνη χωρίς βιασύνη! Άλλωστε δεν υπάρχει αγωνία γιατί ήδη είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης!

Είναι το σημείο όπου αρχίζουμε και ανακαλύπτουμε την καλύτερη πλευρά μας!

Η στιγμή που γνωρίζουμε τι θελουμε, πώς το θελουμε και κυρίως γιατί το επιθυμούμε!

Η στιγμή που γύρω μας ενώ υπάρχει η άλλη κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν την αδράνεια,  εμείς «πετάμε» σε ένα σύννεφο αλήθειας και ευγένειας!

Όποιον δρόμο και αν επιλέξεις κοίτα να είσαι άνθρωπος, να αντιλαμβάνεσαι τι είναι αγάπη και ευγένεια! Φρόντισε να μην πατάς τους γύρω σου για μια «θέση» στο σύνολο! Για μια θέση που τελικά δεν θα έχει καμία σημασία!

Ο δρόμος της βελτίωσης απαιτεί θυσίες και θάρρος! Δυστυχώς δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν και προτιμούν εύκολους τρόπους εικονικής ανέλιξης!

Στο τέλος όμως, τα «Δώρα», τα οφέλη θα είναι τόσα πολλά!

  • Αδράνεια ή Εγρήγορση;
  • Επίλεξε με σύνεση και ηρεμία!