5) Affidea και GE Healthcare: Tεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία των ασθενών

Ο Όμιλος Affidea στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης και αναβάθμισης εξοπλισμού, που συνεχίζει να υλοποιεί και εν μέσω πανδημίας, εντάσσει νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο υψηλής τεχνολογίας στο πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 60).

Οι ασθενείς θα μπορούν να πραγματοποιούν εξετάσεις ρουτίνας αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, αξονική αγγειογραφία, αξονική κολονοσκόπηση, αξονική πυελογραφία, dental scan, διασφαλίζοντας νέα δεδομένα στην απεικόνιση και αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας.

Ο αξονικός τομογράφος Revolution EVO EL 128 τομών της GE Healthcare διαθέτει το εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης δόσης ASIR, το οποίο επιτρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι εξετάσεις με τουλάχιστον 40% χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας και εξαιρετική ποιότητα εικόνας, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια της εξέτασης. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι για πολλή ώρα, όπως τα παιδιά. Ο νέος αξονικός τομογράφος προσφέρει πιο άνετη εμπειρία στους εξεταζόμενους, ενώ καλύπτει όλους τους τύπους ασθενών, ακόμη και υπέρβαρους.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ! EΔΩ ΝΑ ΜΠΕΙ

Health News

Η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Σύμφωνα με νέα έρευνα η κατάθλιψη ακόμη και στα αρχικά της στάδια, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον εγκέφαλο ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Αντίθετα το να είμαστε ευτυχισμένοι μπορεί να μας γλιτώσει από παθήσεις του εγκεφάλου όπως η άνοια!

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς και του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών Weill του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα της νόσου Αλτσχάιμερ «Journal of Alzheimer’s Disease», μελέτησαν περίπου 15.000 ανθρώπους 20 έως 89 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν τα συμπτώματα κατάθλιψης με την πιθανότητα άνοιας. Τα σχετικά τεστ έδειξαν ότι μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη είχε το 13% των νέων ενηλίκων (20-49 ετών), το 26% των ατόμων μέσης ηλικίας (50-69) και το 34% των ανθρώπων τρίτης ηλικίας (70-89).

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στην ομάδα των 6.122 γηραιότερων ατόμων με μέση ηλικία 72 ετών, που παρακολουθήθηκαν για μια δεκαετία, η πιθανότητα γνωστικής εξασθένησης ήταν κατά μέσο όρο 73% μεγαλύτερη για όσους είχαν αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης ήδη από την αρχή της ενήλικης ζωής τους, ενώ ήταν 43% μεγαλύτερη για όσους εμφάνισαν κατάθλιψη αργότερα στη ζωή τους.