7) Εναλλακτικές θεραπείες αντιγήρανσης

Μαρία Λιουδάκη
Εναλλακτική θεραπεύτρια

Οι περισσότεροι από εμάς ενδιαφερόμαστε για την εξωτερική μας εμφάνιση, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και αρχίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης να κάνουν την εμφάνισή τους.
Είναι πολλοί αυτοί που στρέφονται στις πλαστικές επεμβάσεις, στα botox και τα υαλουρονικά γιατί έχουν γρήγορα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέλουν ένα φυσικό αποτέλεσμα εξίσου μακροχρόνιο αποτέλεσμα χωρίς να βάλουν χημικά στον οργανισμό τους.
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία όμως  κι αν κάποιος αργήσει να μπει στις εναλλακτικές θεραπείες της αντιγήρανσης θα δει εντυπωσιακά αποτελέσματα, απλά τον πρώτο καιρό πρέπει να κάνει συχνές συνεδρίες.

Πάμε να δούμε τι κάνουν οι διάσημες του Χόλιγουντ στο πρόσωπό τους…

FACIAL CUPPING: Οι βεντούζες προσώπου είναι μια τεχνική που κάνει σμίλευση προσώπου καθώς και λείανση των ρυτίδων. Έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη εκτός από την ομορφιά, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της ιγμορίτιδας, στην πάρεση προσωπικού νεύρου κ σε
πολλά άλλα!

GUASHA: Είναι εργαλεία κατασκευασμένα συνήθως από ορυκτά σε διάφορα μεγέθη τα οποία τα χρησιμοποιούν οι Κινέζοι χιλιάδες χρόνια. Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί οι Κινέζοι δεν έχουν πολλές ρυτίδες και φαίνονται όλοι “μπουμπούκια”. Το gua sha κάνει ανόρθωση
των μυών, λείανση και πρόληψη ρυτίδων, καθώς παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
Εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες και βελτιώνει τις βαθύτερες.
Ενισχύει τους μύες του προσώπου και έτσι αντιμετωπίζεται η χαλάρωση και βελτιώνεται το περίγραμμα του προσώπου.

REJOUVANCE: Βιοενεργειακο lifting μασαζ. Το πρόσωπο γίνεται λαμπερό, ήρεμο, με λιγότερες ρυτίδες. Αντιμετωπίζει εξαιρετικά μαύρους κύκλους και σακούλες, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Το ρεζουβάνς δρα προληπτικά καθυστερώντας τη φυσική φθορά του χρόνου.

ΚOBIDO: Tο γιαπωνέζικο μασάζ Kobido είναι μια τεχνική μασάζ προσώπου για φυσικό lifting κι αντιγήρανση με εκπληκτικά αποτελέσματα. Το Kobido Traditional Japanese Facial είναι γνωστό ως το «μασάζ της αιώνιας νεότητας», μια θεραπεία μοναδική στο είδος της. Ξεκουράζει και ενδυναμώνει τους μυς του προσώπου, τονίζει το περίγραμμα και επαναφέρει τη ζωτικότητα, εξισορροπεί ταυτόχρονα τη συνολική ενέργεια του ατόμου.