6) “Το Είσαι γυναίκα. Αξίζεις! είναι ένας χρήσιμος βοηθός πρακτικών λύσεων”

λεζάντα: Ο συγγραφέας του “Είσαι γυναίκα. Αξιζεις”, Δημήτρης Τσουκνιδής

Με αφορμή το βιβλίο “Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!” -που συνυπογράφει με τη Νανά Παλαιτσάκη- ο Δημήτρης Τσουκνιδής παραχώρησε συνέντευξη στο Say Yes …to the Press.

Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!”: Μιλήστε μας γι΄αυτόν τον πρακτικό οδηγό γυναικείας επιβίωσης για τη συγγραφή του οποίου ενώσατε τις δυνάμεις σας με τη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη.

Ας ξεκινήσω με ένα γεγονός που δεν γνωρίζουν πολλοί. Το βιβλίο μας
γράφτηκε μέσα στην πρώτη καραντίνα έχοντας ως βάση του, αφενός την
επικοινωνία της Νανάς με πολλές ελληνίδες γυναίκες, αφετέρου τις δικές μου τεχνικές βελτίωσης που εφαρμόζω καθημερινά με τις θεραπευόμενές μου. Αρχικά αναρωτηθήκαμε με ποιον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε όλες εκείνες τις προβληματισμένες γυναίκες που νιώθουν αβοήθητες στην
καθημερινότητά τους επειδή δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Έτσι, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: τα καθημερινά, πρακτικά προβλήματα χρειάζονται καθημερινές, πρακτικές λύσεις.
Αυτό το συμπέρασμα γέννησε ένα βιβλίο το οποίο – μάλλον δικαιολογημένα – έχει χαρακτηριστεί ως το διαδραστικότερο βιβλίο αυτοβοήθειας από έλληνες συγγραφείς, καθώς οι αναγνώστριές μας αρχικά ταυτίζονται έντονα με τις ηρωίδες μας και τελικά ενθουσιάζονται καθώς διαπιστώνουν πως το “Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!” δεν είναι ένα βιβλίο μεγάλων αναλύσεων, αλλά ένας χρήσιμος βοηθός πρακτικών λύσεων!

Είστε δημιουργός της εκπαιδευτικής μεθόδου “RE.B”, καθώς και της μεθόδου “hypnolingustic transformation”. Τι είναι και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν;

Η μέθοδος “RE.B.” αποτελεί μία μεθοδική στρατηγική δόμησης
αποτελεσματικής διδασκαλίας και μελέτης, η οποία αναπτύχθηκε από εμένα με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα των νευροεπιστημών και παρουσιάστηκε επίσημα στο 6ο συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Παράλληλα, η μέθοδος ht είναι μία επιστημονική μέθοδος θεραπευτικών
θετικών αλλαγών και αποτελεσματικής προσωπικής ανάπτυξης, η οποία συνδυάζει NLP Νέας Γενιάς και Ερικσονιανή Υπνοθεραπεία. Η μέθοδος ht μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν προβλήματα (κρίσεις πανικού, φοβίες), καθώς βασίζεται στα πορίσματα θεραπευτών τεράστιου βεληνεκούς και παγκόσμιας αναγνώρισης, όπως ο Dr. Paul Watzlawick και ο Dr. Milton H. Erickson.

Πολλοί αντιμετωπίζουν σκωπτικά την υπνοθεραπεία. Είναι ασφαλής και σε ποιους την προτείνετε;

Στην υπνοθεραπεία, με απλά λόγια, χρησιμοποιούμε την υπνοχαλάρωση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να απαλλαγούν από κάποια ζητήματα που τους απασχολούν (στρες, άγχος, φόβος).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών η κλινική ύπνωση ως συμπληρωματική παρέμβαση συμβάλλει στη διαχείριση των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Παράλληλα, ο καθηγητής Hammond (2010) αναφέρει πως σε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος οι τεχνικές ύπνωσης αντιπροσωπεύουν μια γρήγορη, οικονομική και ασφαλή εναλλακτική παρέμβαση και ενδείκνυνται ιδιαίτερα για προβλήματα που αφορούν καταστάσεις άγχους.
Έτσι λοιπόν, η υπνοθεραπεία παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα ήδη από τις πρώτες συνεδρίες. Βεβαίως, δεν λειτουργεί πάντα και με όλους τους ανθρώπους το ίδιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, με βάση την εμπειρία μου, λειτουργεί τις περισσότερες φορές, με τους περισσότερους ανθρώπους σε εξαιρετικά ικανοποιητικό έως άριστο βαθμό.
Επικουρικά να αναφέρω πως οι αναγνώστες σας μπορούν εύκολα να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την επιστημονική εγκυρότητα της ύπνωσης από τη σελίδα www.tsouknidis.gr διαβάζοντας τρία από τα άρθρα μου:

https://www.tsouknidis.gr/blog/diakekrimenoi-amerikanoi-psyhologoi-anoigoyn-tin-porta-stin-ypnotherapeiamporeite-poly-eykola

https://www.tsouknidis.gr/blog/min-distazeis-allo-oi-giatroi-tis-diethnos-anagnorismenis-mayo-clinic-anaboyn-prasino-fos-stin

https://www.tsouknidis.gr/blog/einai-asfalis-i-ypnotherapeia-oi-epistimonikes-ereynes-apantoyn-nai

 

Tης Βένιας Αντωνίου