7) Ηealth news

Άτμισμα και στυτική δυσλειτουργία

Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάραείναι πιθανό να σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα δυσλειτουργίας της στύσης στους άνδρες.

Το παραδοσιακό κάπνισμα έχει συσχετιστεί με τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά τώρα η νέα έρευνα δείχνει ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και με το άτμισμα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής “American Journal of Preventive Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για 13.711 άνδρες πάνω από 20 ετών.

Συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι καθημερινοί ατμιστές είχαν 2,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας και μεγαλύτερη κατά 2,4 φορές στις ηλικίες 20-65 ετών (σε άτομα με φυσιολογικό βάρος που δεν έχουν καρδιαγγειακές νόσους). Ωστόσο, οι ατμιστές που ασκούνταν σωματικά είχαν μικρότερη πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ατμιστές θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για την πιθανή σχέση ανάμεσα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και στις δυσλειτουργίες αυτού του είδους, που εμφανίζονται περίπου στο ένα πέμπτο των ανδρών ηλικίας άνω των 20 ετών.

Say Yes …and Get Impressed!

Το θρυλικό Nokia 3310…σε κέικ!

Ένα σούπερ-ρεαλιστικό κέικ του πολυαγαπημένου και θρυλικού Nokia 3310 σε κόκκινο χρώμα παρουσιάστηκε σήμερα για τον εορτασμό των πέντε χρόνων της HMD, αντιπροσώπου των κινητών Nokia.
Η HMD Global, είναι η φιλανδική εταιρία που κατασκευάζει τα κινητά Nokia, συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού Nokia 3310, αλλά και των ολοκαίνουργιων smartphones όπως το Nokia G50, μια 5G συσκευή με μπαταρία που μπορεί ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο απαιτητικές ημέρες. Σε μέγεθος ενός κανονικού Nokia 3310, η παρασκευή του κέικ διήρκησε 40 ώρες και έγινε από την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ζαχαροπλάστη Michelle Wibowo. Στο εσωτερικό του συνδυάζει παντεσπάνι από σοκολάτα με την πεντανόστιμη κρέμα βουτύρου με βανίλια, ενώ η φημισμένη θήκη του είναι φτιαγμένη από ζάχαρη. Κάθε κουμπί κόπηκε και σχηματίστηκε τέλεια και έπειτα προστέθηκε στη θήκη ξεχωριστά.
Η HMD επανακυκλοφόρησε το Nokia 3310 με μία μοντέρνα πινελιά το 2017, κάνοντας χαρούμενους χιλιάδες Nokia fans παγκοσμίως. Με μενού σχεδιασμένο προσωπικά για κάθε χρήστη, η νέα κυκλοφορία δίνει έναν αέρα ανανέωσης στο κλασικό μοντέλο και φυσικά διαθέτει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα κινητό Nokia, από μακράς διάρκεια μπαταρία
και ανθεκτική κατασκευή έως το θρυλικό παιχνίδι «Φιδάκι».