14) Για πάντα Ζ

Η Ισμήνη δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως η σοφίτα στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού θα έκρυβε τόσους θησαυρούς. Όλοι τη θεωρούσαν αποθήκη και απέφευγαν να ανέβουν εκεί πάνω. Η Ισμήνη, όμως, τυχαία ανακαλύπτει, ανάμεσα σε διάφορα αντικείμενα, τέσσερις πίνακες ζωγραφικής που μοιάζουν σπουδαίοι. Η αγάπη της για την τέχνη και η περιέργειά της να μάθει την προέλευσή τους θα την οδηγήσουν στην αποκάλυψη καλά κρυμμένων οικογενειακών μυστικών. Ποιος ζωγράφισε τους πίνακες; Γιατί τους άφησε να σκονίζονται στη σοφίτα; Τι συμβολίζει το γράμμα Ζ στην κάτω δεξιά γωνία κάθε πίνακα; Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

 

2 8εμα

“Μάλιστα κύριε Νώε” του Δημήτρη Λέντζου

Το γνωστό σε όλους βιβλικό θέμα παρουσιάζεται αυτή τη φορά από την οπτική γωνιά των ζωών, τα οποία καλούνται να πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους όταν ο Νώε λαμβάνει μια εντολή για έναν νέο κατακλυσμό. Το έργο είναι μια διασκευή της Σοφία Σωτηρίου στο θεατρικό έργο “ο Δεύτερος Κατακλυσμός” του Δημήτρη Λέντζου.
Θέτεται η Κουκουβάγια με τη σοφία της να αναλάβει την οργάνωση των ζωών που θα επιβιβαστούν στην κιβωτό βρίσκοντας την Αλεπού να φτιάξει τη λίστα των θηλαστικών, το Φίδι τη λίστα των ερπετών, στην Πυγολαμπίδα την λίστα των εντομών και την Κότα για την λίστα των πτηνών. Κι όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο μάτι του Καραγκιόζη που λαμβάνει ρολό στην παράσταση με έναν τρόπο καταλυτικό και σουρεαλιστικό. Κάθε ζώο όμως έχει τον φίλο του, τον ανταγωνιστή αλλά και την τροφή του… θα είναι οι λίστες πλήρεις; Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση; Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη – Πολυχώρος Αθηναΐς, Κυριακή στις 12:00.