13) Η παράξενη υπόθεση του κλέφτη της σοκολάτας

«Στην Ποντικούπολη η πρώτη μέρα της άνοιξης είναι μέρα γιορτής! Γίνεται Κυνήγι του Αυγού και Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής. Ο Τράπολα θα πάρει μέρος και με θέλει βοηθό του! Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να βοηθήσω τον Ηρακλή Ποντιρό: κάποιος έκλεψε το πολύτιμο αυγό Ποντερζέ από το μουσείο. Πώς θα τα προλάβω όλα; Σκουίτ!» Από τη σειρά: Ξεκαρδιστικές Ιστορίες.

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη, την πρωτεύουσα της Ποντικονήσου. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο δημοφιλή εφημερίδα της Ποντικονήσου, την οποία ίδρυσε ο παππούς του, ο Τορκουάτο Ταπανωκάτο. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιμο συλλέγει κρούστες παρμεζάνας του 17ου αιώνα. Αυτό που απολαμβάνει περισσότερο όμως είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις περιπέτειές του.

Για να ανακαλύψεις τις περιπέτειες του Τζερόνιμο Στίλτον και των φίλων του, μπες γρήγορα στην ιστοσελίδα του: http://www.geronimostilton.com/

Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

 

2 θεμα

“Ο Μαθητευόμενος Μάγος” στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Ο Μαθητευόμενος Μάγος Costas Funtastico πήρε από τον μπαμπά του, τη μαγική βαλίτσα του, που μέσα είχε όλα τα μαγικά του κόσμου και με ένα τρομερό ξόρκι εξαφάνισε, κατά λάθος, όλα τα παιχνίδια και τα γλυκά του κόσμου. Τι θα συμβεί τώρα που τα παιχνίδια και τα γλυκά έχουν εξαφανιστεί; Ποιος θα καταφέρει να βοηθήσει τον Μαθητευόμενο Μάγο να περάσει όλες τις μαγικές δοκιμασίες; Ποιος θα καταφέρει να γίνει ένας πραγματικός μάγος; Το κοινό μαζί με τον μάγο Funtastico είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης: “Ο Μαθητευόμενος Μάγος” όπου τα παιδιά, αφού ντυθούν με μαγικά ρούχα και κρατήσουν μαγικά ραβδιά, συμμετέχουν άμεσα στα μαγικά του μάγου και αφού συγκεντρώσουν όλα τα μαγικά στοιχεία, καταφέρνουν να εμφανίσουν ζωάκια φτιαγμένα από μπαλόνι, καραμέλες, παιχνίδια καθώς και ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός παιδιού. Ένα θέαμα που καλλιεργεί τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των παιδιών μέσα από μαγικά νούμερα, παιχνίδια και άφθονο γέλιο. Μία κωμική και διαδραστική παράσταση με πολλά ομαδικά παιχνίδια, πραγματικά μαγικά κόλπα, χορό, γέλιο και τραγούδι.