Νάπολη: Η βασίλισσα του Νότου!

Δεν είναι ούτε η κοσμοπολίτικη Ρώμη ούτε η ρομαντική Βενετία… είναι μια πόλη που βρίσκεται στον Νότο και το επίθετο που της ταιριάζει περισσότερο είναι «αυθεντική»!

Η Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας και σημαντικό λιμάνι της Καμπανίας. Το ιστορικό της κέντρο, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η γοητευτική και γεμάτη ταμπεραμέντο ιταλική πόλη έχει πλούσια ιστορία, καθώς κατοικείται από τους νεολιθικούς χρόνους και συγκαταλέγεται στις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο!

Τip

Η Da Michele είναι η πιο παλιά πιτσαρία της Νάπολης. Θεωρείται ο… ναός της πίτσας και συχνά για να καταφέρεις να μπεις στο μαγαζί περιμένεις 1,5-2 ώρες…

Η πολύβουη Spaccanapoli (Παλιά πόλη) προσφέρεται για πολλές βόλτες και για να προμηθευτείτε τα πρωτότυπα αναμνηστικά, που είναι τα κόκκινα κέρατα! Δεν γίνεται να μην τραβήξουν το βλέμμα, γιατί υπάρχουν παντού! Και η σύγχρονη πλευρά της Νάπολης όμως είναι συναρπαστική. Μια επίσκεψη στην Γκαλερία Ουμπέρτο με τον εντυπωσιακό τρούλο από μέταλλο και γυαλί επιβάλλεται!

 

Για να ζήσει κανείς την παραμυθένια πλευρά της Νάπολης πρέπει να επισκεφθεί τα κάστρα της. Το Κάστρο του Αβγού (Castel dell’Ovo) έχει υπέροχη θέα και το να απολαύσεις από εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι εμπειρία… Και φυσικά η Νάπολη βρίσκεται στη σκιά του Βεζούβιου, οπότε σε προκαλεί να τον συναντήσεις…

Στα βίντεο του Travel Diary που ακολουθούν θα γνωρίσετε τη βασίλισσα του Νότου, θα ταξιδέψετε στον Βεζούβιο, στην Πομπηία αλλά δεν θα μείνετε μόνο στην επιφάνεια της γης… 40 μέτρα κάτω από τη γη βρίσκονται οι κατακόμβες της Νάπολης!

Δείτε τα βίντεο και πείτε μας… Μπήκε στη λίστα σας η Νάπολη;