7) Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενισχύει στην πράξη τον κλάδο μελισσοκομίας της Βόρειας Εύβοιας

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμβάλει στην αειφόρο ανάκαμψη της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, ενισχύοντας την παραγωγική δραστηριότητα περισσότερων από 300 τοπικών μελισσοκόμων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα» και συγκεκριμένα στους τομείς προτεραιότητας για την προστασία της φύσης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη», ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τροφή για περίπου 500 εκατομμύρια μέλισσες για τους επόμενους 6 μήνες. Η πρώτη παράδοση μελισσοτροφής, που καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες για την περίοδο του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ. κου Θ. Ζεμπίλη, εκπροσώπων των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Αγίας Άννας – Λίμνης – Μαντουδίου, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και μελισσοκόμων της περιοχής, στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού. Η δωρεά 150 τόνων μελισσοτροφής αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero» του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για την προστασία της μέλισσας και την υποστήριξη του κλάδου μελισσοκομίας.

 

2 8ema

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενισχύει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας με 2.300 βιβλία τέχνης

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προχώρησε στη δωρεά 2.300 βιβλίων τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του έργου τους. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της εταιρίας ταχυμεταφοράς ACS, η οποία ανέλαβε την αποστολή των βιβλίων. Μέσα στον Δεκέμβριο, με την πολύτιμη βοήθεια της ACS, τα βιβλία ταξίδεψαν σε 45 συνολικά δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη έως τη Βόρειο Ελλάδα και από τα Ιόνια νησιά έως τα Δωδεκάνησα.
Πρόκειται για λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης. Όλες οι εκδόσεις προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από το 1990 έως σήμερα.
Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελών δράσεων του Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε
υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, το Ίδρυμα προγραμματίζει επίσης να ενισχύσει βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην Αττική.